Milenijski ciljevi razvoja

  • 1. lis 2006.Izvješće o napretku i ostvarivanju Milenijskih ciljeva razvoja u Republici HrvatskojIzvješće o napretku i ostvarivanju Milenijskih ciljeva razvoja u Republici Hrvatskoj za razdoblje od kolovoza 2004. do prosinca 2005. godine. Ovo Izvješće sadrži jasno definirane statističke pokazatelje kojima će se pratiti napredak u ostvarivanju Milenijskih ciljeva do 2015. godine.

  • 1. ruj 2010.Pregled postignuća Republike Hrvatske u ispunjavanju Milenijskih ciljeva razvoja od 2006. do 2010.Kao zemlja koja je prošla tranziciju iz zemlje u razvoju i primateljice pomoći u zemlju pružatelja pomoći, Hrvatska je, poput ostalih zemalja EU, usvojila EU plan za pružanje potpore u postizanju Milenijskih ciljeva razvoja. Hrvatska je, također, preuzela i aktivniji pristup u doniranju razvojne pomoći od potpisivanja Milenijske deklaracije, koje, između ostalog, naglašava važnost međunarodne suradnje i globalnog partnerstva za uspješno ispunjavanje Milenijske agenda u cijelosti.

  • Mladi i Milenijski ciljevi razvoja4. srp 2005.Mladi i Milenijski ciljevi razvojaOvo je izvješće nastalo kao rezultat projekta Uključivanje organizacija mladih u proces Milenijskih ciljeva razvoja koji je realizirala Mreža mladih Hrvatske (MMH). Mreža je provela projekt u suradnji s Programom Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP Hrvatska), koji je pružio i financijsku potporu. Projekt je pokrenut s ciljem da upozna i angažira organizacije mladih u pogledu postizanja Milenijskih ciljeva razvoja (eng. Millennium Development Goals, MDG) u Hrvatskoj.

Čime se bavimo - Milenijski ciljevi razvoja

Kao zemlja koja je prošla tranziciju iz zemlje u razvoju i primateljice pomoći u zemlju pružatelja pomoći, Hrvatska je, poput ostalih zemalja EU, usvojila EU plan za pružanje potpore u postizanju Milenijskih ciljeva razvoja. Hrvatska je, također, preuzela i aktivniji pristup u doniranju razvojne pomoći od potpisivanja Milenijske deklaracije, koja, između ostalog, naglašava važnost međunarodne suradnje i globalnog partnerstva za uspješno ispunjavanje Milenijske agende u cijelosti.

Više o Milenijskim ciljevima razvoja

© 2012 Program Ujedinjenih naroda za razvoj Uključi pregled u visokom kontrastu