Milenijski ciljevi razvoja

  • 24. lip 2004.Prvo hrvatsko izvješće o Milenijskim ciljevima razvojaMinistarstvo vanjskih poslova Republike Hrvatske objavilo je prvo hrvatsko Izvješće o Milenijskim ciljevima razvoja 2004. godine. Izvješće je donijelo analizu trenutne situacije i predložilo potrebne korake za postizavanje nacionalnih Milenijskih ciljeva razvoja.

  • 1. lis 2006.Izvješće o napretku i ostvarivanju Milenijskih ciljeva razvoja u Republici HrvatskojIzvješće o napretku i ostvarivanju Milenijskih ciljeva razvoja u Republici Hrvatskoj za razdoblje od kolovoza 2004. do prosinca 2005. godine. Ovo Izvješće sadrži jasno definirane statističke pokazatelje kojima će se pratiti napredak u ostvarivanju Milenijskih ciljeva do 2015. godine.

  • 1. ruj 2010.Pregled postignuća Republike Hrvatske u ispunjavanju Milenijskih ciljeva razvoja od 2006. do 2010.Kao zemlja koja je prošla tranziciju iz zemlje u razvoju i primateljice pomoći u zemlju pružatelja pomoći, Hrvatska je, poput ostalih zemalja EU, usvojila EU plan za pružanje potpore u postizanju Milenijskih ciljeva razvoja. Hrvatska je, također, preuzela i aktivniji pristup u doniranju razvojne pomoći od potpisivanja Milenijske deklaracije, koje, između ostalog, naglašava važnost međunarodne suradnje i globalnog partnerstva za uspješno ispunjavanje Milenijske agenda u cijelosti.

Čime se bavimo - Milenijski ciljevi razvoja

Kao zemlja koja je prošla tranziciju iz zemlje u razvoju i primateljice pomoći u zemlju pružatelja pomoći, Hrvatska je, poput ostalih zemalja EU, usvojila EU plan za pružanje potpore u postizanju Milenijskih ciljeva razvoja. Hrvatska je, također, preuzela i aktivniji pristup u doniranju razvojne pomoći od potpisivanja Milenijske deklaracije, koja, između ostalog, naglašava važnost međunarodne suradnje i globalnog partnerstva za uspješno ispunjavanje Milenijske agende u cijelosti.

Više o Milenijskim ciljevima razvoja

© 2012 Program Ujedinjenih naroda za razvoj Uključi pregled u visokom kontrastu