Lokalni razvoj

 • Lovci na projekte

  Projekt „Priprema temelja za korištenje sredstava iz fondova EU: Stvaranje baze projektnih ideja za slabije razvijena područja RH“ poznat i pod imenom Lovci na projekte, s provedbom je započeo u kolovozu 2013. godine. Nakon 15 mjeseci provedbe, glavni rezulati projekta su predstavljeni krajem 2014. godine.

 • ARCH-Vukovar: Baština kao sredstvo razvoja

  Najpoznatijem arhitektonskom spomeniku smještenom u središtu Vukovara - Radničkom domu, koji je srušen tijekom rata 1990-ih bit će vraćen nekadašnji sjaj zahvaljujući projektu vrijednom 1.64 milijuna eura. Projekt financira Europska unija (EU) i Fond za obnovu i razvoj grada Vukovara.

 • Potpora slabije razvijenim područjima Hrvatske u pripremi za EU CAP i politike ruralnog razvoja

  Poljoprivreda još uvijek ima ključnu ulogu u hrvatskom gospodarstvu zbog svoje sveukupne vrijednost i utjecaja na sigurnost hrane, utjecaja na ugroženo stanovništvo i generiranje zapošljavanja. Devedeset i dva posto Hrvatske se klasificira kao ruralno, a 48% hrvatske populacije živi u tim ruralnim područjima.

 • Socijalno-gospodarski oporavak područja od posebne državne skrbi - regija Banovine i Korduna

  Regije središnje Hrvatske, Banovina i Kordun, još uvijek se teško oporavljaju nakon sukoba 1991-1995 godine. Unatoč povezanosti s glavnim gradom Zagrebom, zahvaljujući nedavnim i infrastrukturnim radovima, županije tog dijela Hrvatske rangiraju vrlo nisko u smislu socijalnih usluga, zdravstva i obrazovanja.