Lokalni razvoj

  • ARCH-Vukovar: Baština kao sredstvo razvojaARCH-Vukovar: Baština kao sredstvo razvoja2014.08.14
    Najpoznatijem arhitektonskom spomeniku smještenom u središtu Vukovara - Radničkom domu, koji je srušen tijekom rata 1990-ih bit će vraćen nekadašnji sjaj zahvaljujući projektu vrijednom 1.64 milijuna eura. Projekt financira Europska unija (EU) i Fond za obnovu i razvoj grada Vukovara.

  • Potpora slabije razvijenim područjima Hrvatske u pripremi za EU CAP i politike ruralnog razvojaPotpora slabije razvijenim područjima Hrvatske u pripremi za EU CAP i politike ruralnog razvoja2014.08.14
    Poljoprivreda još uvijek ima ključnu ulogu u hrvatskom gospodarstvu zbog svoje sveukupne vrijednost i utjecaja na sigurnost hrane, utjecaja na ugroženo stanovništvo i generiranje zapošljavanja. Devedeset i dva posto Hrvatske se klasificira kao ruralno, a 48% hrvatske populacije živi u tim ruralnim područjima.

  • Socijalno-gospodarski oporavak područja od posebne državne skrbi - regija Banovine i KordunaSocijalno-gospodarski oporavak područja od posebne državne skrbi - regija Banovine i Korduna2014.08.14
    Regije središnje Hrvatske, Banovina i Kordun, još uvijek se teško oporavljaju nakon sukoba 1991-1995 godine. Unatoč povezanosti s glavnim gradom Zagrebom, zahvaljujući nedavnim i infrastrukturnim radovima, županije tog dijela Hrvatske rangiraju vrlo nisko u smislu socijalnih usluga, zdravstva i obrazovanja.

ŠTO RADIMO - LOKALNI RAZVOJ

Program lokalnog razvoja UNDP-a pokušava smanjiti razlike između razvijenih i manje razvijenih područja Hrvatske, poticanjem socijalnog i gospodarskog oporavka ratom pogođenih, pretežito ruralnih zajednica. U središtu aktivnosti Programa Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP) nalaze se općine i gradovi u ruralnim krajevima koji spadaju područja od posebne državne skrbi unutar tri specifična zemljopisna područja: Banovina i Kordun, Lika i dalmatinsko zaleđe i Istočna Slavonija - Podunavlje.

VIŠE O LOKALNOM RAZVOJU