CROSKILLS – Energetski trening za sektor zgradarstva u Hrvatskoj

Opis projekta

Cilj je projekta definirati i kvantificirati potrebe i mogućnosti hrvatskog građevinskog sektora doprinoseći ostvarenju ambicioznih nacionalnih ciljeva o energetskoj učinkovitosti, koji su usklađeni s ciljevima EU o povećanju energetske učinkovitosti za 20% do 2020. godine.

Nova strateška inicijativa u sklopu programa Inteligentna energija u Europi (IEE) ima za cilj potaknuti nastavak daljnjeg obrazovanja i usavršavanja obrtnika i drugih građevinskih radnika te instalatera sustava u građevinskom sektoru.

Kako bi doprinio postizanju ambicioznih nacionalnih EE ciljeva, projekt CROSKILLS namjerava: analizirati postojeće stanje, razviti nacionalni plan za uspostavljanje sustava trajne edukacije o energetskoj učinkovitosti radnika građevinskog sektora te osigurati potvrdu nacionalnom planu, a time i sustavu tržišne procjene kvalificirane radne snage.

Ciljevi

Pojednostavljeno, cilj projekta je razviti potrbne korake za akciju nadogradnje postojećeg znanja i vještina radnika u graditeljstvu i građevinskom sektoru, kako bi se mogli prilagoditi novim standardima i zahtjevima usklađenima s ciljevima energetske učinkovitosti. Obrazovanje treba biti sustavno, s uspostavljenim standardima kvalitete i temeljeno na osnovnim procjenama o trenutnom znanju i vještinama.

DonatoriDonator Iznos
2012. - 2014.
University of Zagreb Faculty of Civil Engineering $48.312

Potrošnja

Godina Potrošonja