Ambasadori dobre volje iz Hrvatske

Ambasadori dijele predanost i brigu za društveni razvoj

Oni su najbolji u svom području, bilo da se radi o glazbi, svijetu književnosti ili kazalištu, s talentima i postignućima zbog kojih su postali poznati u svojoj, a u nekim slučajevima, i u mnogim drugim zemljama.

Unatoč različitim razlozima za slavu, svi oni ipak dijele duboku zabrinutost za izazove zemlje i predanost kako bi planet učinili boljim mjesto za sve. UNDP-ova misija je obuhvaćena jednostavnom krilaticom: "Ne zanemarimo nikoga".

Svojim angažmanom pomažu u postizanju niza razvojnih ciljeva u Hrvatskoj, uključujući zaštitu okoliša, očuvanje kulturne baštine i održivi razvoj, posebno na dalmatinskoj obali; te promociju tolerancije i borbe protiv nasilja, pogotovo među mladima.

Kao i ostale agencije UN-a, i UNDP kroz volontiranje i podršku uglednih pojedinaca, kao što su Ambasadori dobre volje, upozorava na te ciljeve. Njihova slava pomaže proširiti važne i jedinstvene poruke o društvenom razvoju i međunarodnoj suradnji, pomažući ubrzano postizanje Milenijskih razvojnih ciljeva.

Oni pojašnjavaju UNDP-ovu razvojnu filozofiju i programe te motiviraju ljude da djeluju na poboljšanju vlastitih života i života svojih sugrađana.

Oni besplatno ulažu svoje vrijeme i trud kako bi pomogli UNDP-u u njegovim izazovnim misijama.