Naše priče

  •  Oporavak, nada i pravda za žrtve seksualnog nasilja u ratuOporavak, nada i pravda za žrtve seksualnog nasilja u ratuPrije nekoliko dana suprug me je upitao – sav zabrinut i ozbiljan – kako to da izgledam toliko drugačije ovih dana. Pitala sam ga na što je mislio, a on je odgovorio nešto poput „Pa, samo te jako dugo nisam vidio tako smirenu. Što se promijenilo?“

  • Mladi grade zajedničku budućnostMladi grade zajedničku budućnostS najvećim udjelom Roma u ukupnoj populaciji, Međimurska županija broji 12 romskih naselja kao što je Kuršanec koja su prostorno odvojena od većine lokalnog stanovništva, što posebno rezultira geografskim isključenjem, osobito za mlade generacije.

  • Preživjeti seksualno nasilje u ratuPreživjeti seksualno nasilje u ratuDvadeset godina nakon rata, žene poput Ivane i Ane žive noseći se s nasilnim uspomenama, izgubljenim članovima obitelji, ponekad viđajući krivce na ulicama, stigmatizirane od mnogih u svojim sredinama, pokušavajući razviti neku vrstu normalnosti u svojim životima.

Knjižnica
Invaliditet - Priručnik za saborske zastupnike

Cilj priručnika je pomoć parlamentima da se pridržavaju UN Konvencije o pravima osoba sa invaliditetom. To je ujedno i poziv na akciju vođa parlamenta i praktična referenca rada kojoj se parlamentarci mogu okrenuti pri informiranju i formiranju zakona za riješavanje izazova s kojima se suočavaju osobe sa invaliditetom. Ovaj priručnik naglašava važnost ljudskih prava koja su toliko bitna za socialno uključivanje osoba sa invaliditetom. Objava hrvatskog priručnika financirana je od strane Programa Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP).

Više

© 2012 Program Ujedinjenih naroda za razvoj Uključi pregled u visokom kontrastu