Arhiva vijesti
  • Svaka treća žena bit će žrtva nasilja25. stu 2015.Od 1999. godine, odlukom Ujedinjenih naroda, 25. studeni obilježava se kao Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama. To je ujedno podsjetnik kako se žene i djevojke diljem svijeta svaki dan suočavaju s nasiljem u njegovim mnogim oblicima. Današnji dan se obilježava kao dan sjećanja na ubojstvo sestara Mirabel za vrijeme diktature u Dominikanskoj Republici 1960. godine.

  • Vrijeme je da zaustavimo nasilje nad ženama i djevojčicama!25. stu 2015.Nasilje nad ženama događa se na svakom kontinentu i u svakoj zemlji, i predstavlja jedno od najtežih kršenja ljudskih prava diljem svijeta. Statistike su obeshrabrujuće: svaka treća žena u svijetu doživjela je fizičko ili seksualno nasilje, i to većinom od strane partnera.

  • Malo je jedan život za Velebit17. stu 2015.Prostor sjevernog Velebita pravi je mozaik sastavljen od najrazličitijih staništa koja su dom mnogim biljnim, gljivljim i životinjskim vrstama čije smo bogatstvo tek počeli otkrivati. Upravo je ova raznolikost krških oblika, živoga svijeta i krajobraza bila razlogom proglašenja Nacionalnog parka Sjeverni Velebit.

  • Park prirode Učka – mjesto susreta Istre i kontinentalne Hrvatske29. lis 2015.Reljefno različite planine, Učka i Ćićarija, stvorile su jedinstven planinski lanac. Odvaja ih prijevoj Poklon. Smještena uz obalu sjevernog Jadrana, Učka spaja Istru i kontinentalnu Hrvatsku. Razdjelnica različitih krajolika, planina kojoj porijeklo imena do danas nije razjašnjeno, omiljeno je i cijenjeno putničko odredište.

  • Crowdfunding Academy osvaja svijet!29. lis 2015.Program Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP) u Hrvatskoj, UNDP Innovation Facility, Istanbul Regional HUB i 12 zemalja širom svijeta će istražiti mogućnosti inovativnih financijskih modela kao što su crowdfunding, bitcoin, kriptovalute, mobilno plaćanje ... da spomenemo samo neke. Projekt je omogućila velikodušna donacija Vlade Danske.

  • Besplatne informatičke radionice za Rome u Kutini27. lis 2015.Zajednica tehničke kulture Kutina, zajedno s Informatičkim klubom BIT započela je s provođenjem informatičkih radionica za Rome svih dobnih skupina u Kutini. Program Ujedinjenih naroda za razvoj (UDNP) u Hrvatskoj pružio je pomoć oko nabave informatičke opreme, a opremu su donirali EPCSO Croatia i INA.

  • Plan za bolji svijet moguće je ostvariti samo partnerskom suradnjom koja kreće sada i uključuje sve22. lis 2015.Dan Ujedinjenih naroda označava godišnjicu stupanja na snagu Povelje UN-a koju je davne 1045. godine usvojila 51 država. Povelja je donešena nakon Drugog svjetskog rata radi očuvanja svjetskog mira i sigurnosti, poboljšanja međunarodne suradnje i razvijanja prijateljskih odnosa među nacijama. Od tada je mnogo toga napravljeno, mnogo toga se promijenilo, a svijet se suočava s brojnim novim izazovima.

  • Parkovi Hrvatske – praktičan vodič za sve posjetitelje i zaljubljenike u prirodu20. lis 2015.Brošura Parkovi Hrvatske, praktičan je vodič kroz zaštićena područja Hrvatske - osam nacionalnih parkova i jedanaest parkova prirode. Svaki je jedinstven po svojim prirodnim ljepotama i značajkama, ali i jednako vrijedan, o čemu govori i procjena od 2,7 milijuna posjetitelja koliko ih parkovi godišnje privuku.

  • Važan doprinos jugoistočne Europe svjetskom miru i sigurnosti13. lis 2015.Regionalna platforma za reformu sigurnosnog sektora (RSSRP) predstavljena je dužnosnicima Europske unije i stručnoj javnosti 21. rujna 2015. u Bruxellesu. Događaj koji je organizirala Opća uprava za međunarodnu suradnju i razvoj (DG DEVCO), bio je povod za javno lansiranje platforme i podizanje svijesti o njenim prednostima među ključnim EU partnerima.

  • Medvednica – zelena planina koja čuva leđa milijunskom gradu12. lis 2015.Medvednica je planina pobjednica u odolijevanju pritiscima urbanog okruženja koje je danas milijunsko. Zagreb je grad u koji se može ući kroz zaštićeno područje – Park prirode Medvednicu. Razloge dolaska na Medvednicu vremena su mijenjala. Nekoć su preko Medvednice zagorski težaci nosili plodove svog rada na zagrebački plac, dok je danas Medvednica odmorište i zeleni izvor snage svima, a ponajviše gradskim ljudima.