Arhiva vijesti

Filter
Showing 1 - 20 of 37
 • 23 tra 2015
  Otvorene prijave za besplatnu Crowdfunding Academy

  Program Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP) u Hrvatskoj i društveno poduzeće BRODOTO organiziraju Crowdfunding Academy te pozivaju udruge, zadruge, općine i gradove, start-up tvrtke, poduzetnike, obrtnike i sve građane sa zanimljivim i inovativnim projektima da se do 15. svibnja 2015. prijave za besplatne edukacije o crowdfundingu.

 • 03 stu 2014
  Sporazum o suradnji između UNDP-a i Vukovarsko-srijemske županije

  Program Ujedinjenih naroda u Hrvatskoj (UNDP) i Vukovarsko-srijemska županija potpisali su u Vukovaru, 31. listopada sporazum o suradnji čiji je cilj priprema i provođenje projekata i aktivnosti vezanih za smanjenje rizika od katastrofa. Sporazumom se žele uspostaviti načela buduće suradnje kako bi se spriječile katastrofe i novi gubici u županiji te dodatno unaprijedile aktivnosti prevencije katastrofa.

 • 07 kol 2014
  Izjava administratorice UNDP-a Helen Clark o Gazi

  UNDP pozdravlja trenutni prekid vatre i izražava nadu u postizanje sporazuma koji će prekinuti neprijateljstvo i patnju civila te postaviti temelje za dugotrajni mir. UNDP podupire Palestince u žurnoj procjeni trenutnih potreba koje bi trebale zacrtati put za oporavak i društveni razvoj.

 • 29 srp 2014
  Novi projekt procjenjuje opasnost od mina u Hrvatskoj nakon katastrofalnih poplava

  U ranoj fazi projekta „Neposredna reakcija na poplave u Hrvatskoj 2014.“, UNDP je zajedno s partnerima napravio procjenu kako bi utvrdio postoji li potreba za žurnim ponovnim pregledom područja, markiranjem mina, prikupio informacija o opasnostima od mina te preporučio srednjoročne i dugoročne korake potrebne za oporavak.

 • 28 ožu 2014
  Albanija uči o hrvatskim iskustvima u području vladavine prava

  Visoka albanska delegacija predvođena zamjenikom ministra pravosuđa Idlirom Pecijem posjetila je Zagreb od 27. do 28. ožujka 2014. godine kako bi saznala više o hrvatskim iskustvima u ispunjavanju uvjeta za članstvo u Europskoj uniji u području vladavine prava. Glavna tema ovog dvodnevnog posjeta bilo je Poglavlje 23 pravne stečevine Europske unije koje se tiče pravosuđa i temeljnih prava. Delegacija je osim zamjenika ministra uključivala još dvije sudionice, voditeljicu Odjela za europske integracije u Ministarstvu pravosuđa, Tetis Lubonju i direktoricu Pravosudne škole, Marjanu Semini.

 • 22 sij 2014
  Hrvatske institucije za smanjenje rizika od katastrofa prepoznale UNDP-ovu podršku

  Potreba pripreme na prijetnje prouzrokovane klimatskim promjenama bila je u središtu pozornosti na događaju održanom u sjedištu Državne uprave za zaštitu i spašavanje (DUZS) 22. siječnja 2014. povodom zatvaranja projekta za smanjenje rizika od katastrofa kojeg je proveo Program Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP).

 • 13 pro 2013
  Kampanja Živim život bez nasilja osvojila nagradu Europske unije

  Hrvatska kampanja Živim život bez nasilja osvojila je Europsku nagradu za prevenciju kriminaliteta kao najbolji projekt primarne prevencije u Europskoj uniji u 2013. Nagrada je dodijeljena u Vilniusu, Litvi, a hrvatski projekt izabran je kao najbolji između 18 prijavljenih.

 • 07 stu 2013
  Pravobranitelji iz regije vide pristupanje EU kao priliku za ostvarenje ljudskih prava

  Pravobranitelji iz Hrvatske i zemalja u regiji – Albanije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Kosova, Makedonije i Srbije – sastali su se u Zagrebu kako bi razmijenili iskustva iz dva ključna područja: iskustva Hrvatske kao najnovije zemlje članice EU-a s onim državama kojima tek predstoji početak pregovora, te iskustva u pogledu Univerzalnog periodičnog pregleda ljudskih prava, kojeg su Ujedinjeni narodi uveli 2008. godine kao mehanizam kojim se prati stanje zaštite ljudskih prava u zemljama članicama, svake četiri godine.

 • 31 lis 2013
  Hrvatski policijski službenici savjetuju kolege iz Srbije o pristupanju EU

  Visoko izaslanstvo srbijanskog Ministarstva unutarnjih poslova posjetilo je Zagreb od 30. do 31. listopada 2013. kako bi učilo o hrvatskom iskustvu u ispunjavanju uvjeta za članstvo u Europskoj uniiji (EU) u području vladavine prava. U središtu pozornosti bilo je Poglavlje 24 – Pravna stečevina Europske unije (acquis communautaire), koje pokriva pitanja pravde, slobode i sigurnosti. Radionica, u organizaciji Programa Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP), u suradnji s hrvatskim Ministarstvom unutarnjih poslova i Centra izvrsnosti Ministarstva vanjskih i europskih poslova, osmišljena je kako bi se razmijenile lekcije naučene tijekom hrvatskog osmogodišnjeg procesa pristupanja EU.

 • 23 ruj 2013
  Haićanski policajci pridružili se međunarodnoj obuci za UN-ove mirovne snage

  Predstavnici Programa Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP), američkog veleposlanstva u Zagrebu i hrvatskog Ministarstva unutarnjih poslova okupili su se 23. rujna 2013. u Valbandonu kako bi otvorili godišnji Međunarodni tečaj za UN-ove policijske časnike (UNPOC) u Hrvatskoj. UNPOC je dvotjedna obuka osmišljena za pripremu policajaca iz cijelog svijeta za mirovne misije UN-a. Ovo je osmi put da se obuka održava u Hrvatskoj, a četvrti put da ju podržava UNDP

 • 16 srp 2013
  Pokrenut besplatni broj 116 006 za žrtve zločina

  U prostorijama Ministarstva pravosuđa u Zagrebu 16. srpnja ove godine otvoren je Nacionalni pozivni centar za žrtve kaznenih djela i prekršaja te puštena u rad besplatna telefonska linija 116 006 za žrtve. Birajući 116 006, osobe koje postanu žrtve bilo kojeg kaznenog djela ili prekršaja, bilo gdje u Hrvatskoj, moći će dobiti informacije o svojim pravima i o tome što učiniti te kome se obratiti.

 • 17 lip 2013
  UNDP Hrvatska priključuje se akciji pomoći poplavljenim područjima

  Odgovarajući na hitnu situaciju pripreme i obrane od dolaska velikog vodenog vala koji je Dunavom u Republiku Hrvatsku stigao sa sjevera Europe, a posljedično uzrokovao i visok vodostaj ostalih pritoka među kojima posebno rijeke Drave, Program Ujedinjenih naroda u Republici Hrvatskoj (UNDP) priključio se akcijama pomoći ugroženih područja.

 • 12 lip 2013
  Lakše do pravde uz volontersku pomoć

  Osmero volontera iz sedam hrvatskih gradova: Osijeka, Rijeke, Siska, Splita, Vukovara, Zadra i Zagreba, primili su danas posebna priznanja za svoj doprinos podršci svjedocima i žrtvama kaznenih djela, pozvanim da svjedoče na sud u kaznenim predmetima.

 • 29 tra 2013
  Hrvatska u srpnju uvodi besplatnu telefonsku liniju za žrtve zločina

  Nova besplatna telefonska linija za žrtve zločina uvodi se u srpnju 2013. kao dio projekta vrijednog 177,000 američkih dolara kojeg provode Program Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP), u suradnji s Ministarstvom pravosuđa. Cilj projekta je uključiti mlade ljude u zaštitu prava žrtava i svjedoka kaznenih djela.

 • 11 ožu 2013
  Novi regionalni program policijske obuke oslanja se UNDP-ovu mrežu stručnjaka

  Regionalni projekt razmjene iskustava hrvatske policije u o europskim integracijama i borbi protiv organiziranog kriminala započeo je 11. ožujka u Policijskoj akademiji u Zagrebu. „Partnerstvo za obuku" zajednička je inicijativa hrvatskog Ministarstva unutarnjih poslova i vlade Sjedinjenih američkih država, uz podršku Velike Britanije i Programa Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP).

 • 19 pro 2012
  Uništeno dodatnih 2,537 komada malog i lakog oružja

  Dodatnih 2,537 komada malog i lakog oružja pakiranih u ukupno 69 sanduka uništeno je u talionici varaždinske Metalske industrije u petak, 19. prosinca 2012.

 • 19 lis 2012
  Uništavanje malog oružja u Hrvatskoj doseglo cilj od 30.000 komada

  S posljednjim komadom bačenim u vatru u 20. krugu uništenja oružja održanom danas u MIV tvornici u Varaždinu, Ministarstvo unutarnjih poslova (MUP) u suradnji s Programom Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP) zaključilo je regionalni projekt uništenja malog oružja financiran od strane Europske unije prilikom kojeg je u Hrvatskoj uništeno 30.000 komada malog oružja.

 • 15 lis 2012
  Hrvatski stručnjaci raspravljaju o učinkovitosti odgovora na prirodne katastrofe

  Svijet kakvog poznajemo se mijenja. Znanstvena istraživanja ukazuju na udvostručenje broja katastrofa u prethodnom desetljeću u usporedbi sa posljednjim desetljećem 20og stoljeća, koje su naročito uzrokovane vremenskim nepogodama.

 • 30 kol 2012
  Jačanje otpornosti na prirodne nepogode na zapadnom Balkanu i u Turskoj

  Ujedinjeni narodi, Europska komisija i nacionalna tijela zemalja korisnica pokrenula su novi projekt na zapadnom Balkanu i u Turskoj kojim će se smanjiti opasnosti od prirodnih nepogoda te jačati pripremljenost na klimatske promjene.

 • 22 stu 2011
  EU ulaže 221.000 dolara u sigurno skladištenje viška oružja u Hrvatskoj

  Dovršetak sigurnosnog opremanja središnje lokacije za skladištenje viška naoružanja i eksplozivnih sredstava u Hrvatskoj, u vrijednosti od 221.000 dolara, obilježen je danas u Ravnateljstvu policije u Zagrebu.