Arhiva vijesti
  • Romi iz Kutine dobili vrijednu informatičku opremu27. kol 2015. Romska udruga „Romski put-Kalje alu Bajaš“ iz Kutine dobila je od tvrtke EPCOS Croatia vrijednu informatičku opremu koja će im pomoći u daljnjem radu, ali i obrazovanju mladih Roma. Donirana oprema sastoji se od dva stolna računala i laserskog pisača.

  • Ne znate što je crowdfunding? Saznajte sve na prvoj regionalnoj konferenciji u Zagrebu26. kol 2015.U prostorima Centra za kulturu Trešnjevka, 17. i 18. rujna 2015. održat će se Zagreb Crowdfunding Convention, jedinstveno događanje posvećeno crowdfundingu, a koje organizira Program Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP) u Hrvatskoj i društveno poduzeće Brodoto.

  • Kornati – igra kamena i mora 20. kol 2015.Kameni labirint osamdeset i devet otoka, otočića i hridi u moru – to su Kornati. Najrazvedenija otočna skupina u Sredozemlju. Pogled na kornatske otoke iz zraka, s mora... ili s otočnih vidikovaca na more jednako je dojmljiv – a oku potpuno različit.

  • Potraga Roma za boljim životom i prihvaćanjem kroz filmove18. kol 2015.Romska zajednica grada Kutine je brojna zajednica s mnogim specifičnostima nastalima uslijed različitih migracijskih tokova i naseljavanju Roma iz mnogih država i gradova. Uključivanjem filmova s romskom tematikom u Kutinske Filmske večeri jedan je od načina promicanja uključivanja i tolerancije.

  • Romi u Hrvatskoj obilježili Porajmos2. kol 2015.Međunarodni dan sjećanja na romske žrtve holokausta (Porajmosa) obilježen je 2. kolovoza komemorativnim skupom na romskom groblju Uštica, u Spomen području Jasenovac. Događaju su prisustvovali predstavnici najviših državnih institucija, veleposlanstava, vjerskih zajednica i nevladnih organizacija.

  • Vrijedna donacija terenskog vozila HGSS Stanici Krapina29. srp 2015.UNDP Hrvatska donirao je Hrvatskoj gorskoj službi spašavanja – Stanica Krapina terensko vozilo Toyota 4Runner 3.0 Turbo HGSS-u Stanica Krapina kako bi pomoga u radu njegovih hrabrih i požrtvovnih djelatnika.

  • UNDP Hrvatska kroz REYN mrežu podržava sudjelovanje mladih Roma u obrazovanju28. srp 2015.Program Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP) u Hrvatskoj se u srpnju ove godine priključio Mreži podrške romskoj djeci REYN-Hrvatska* koja pomaže mladim Romima u odgoju i obrazovanju.

  • Smanjivanje jaza: Nada i pravda za žrtve seksualnog nasilja u Domovinskom ratu27. srp 2015.Rad UNDP-a Hrvatska u pružanju potpore i odštete žrtvama seksualnog nasilja počinjenog tijekom Domovinskog rata opisan je u izvješću Smanjivanje jaza: Pregled UNDP-ovih rezultata u ravnopravnosti spolova u Europi i CIS regiji, kao jedna od inicijativa koja je zagovarala iskorjenjivanje seksualnog i rodno uvjetovanog nasilja u regiji.

  • Projekt UNDP-a za bolji život Roma u četiri hrvatske županije26. srp 2015. Program Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP) u Hrvatskoj održao je tijekom srpnja četiri dvodnevne radionice u županijama u kojima provodi izradu županijskih akcijskih planova za uključivanje Roma.

  • Buša – kravica za sva vremena16. srp 2015.Autohtona pasmina goveda buša je iznimno prilagođena životu na kršu, a njen uzgoj zahtijeva minimalna ulaganja jer buša može biti vani i ljeti i zimi na oskudnoj hrani. I dok je početkom prošlog stoljeća bilo oko milijun grla buše na domaćim pašnjacima, taj se broj smanjio i donedavno je iznosio tek oko 300 grla.