Info centar

Filter
Showing 61 - 73 of 73
 • 17 lip 2013
  Novi most uspostavlja cestovni pristup do udaljenog mjesta pokraj Gline

  Kroz projekt koji su zajednički financirali Kraljevina Nizozemska sa 150.000 HRK, Grad Glina s 250.000 HRK i UNDP sa 60.000 HRK obnovljen je most u selu Dangube i provedeni su svi pripremni radovi i prikupljanje građevinskih dozvola za obnovu drugog mosta u selu Milakare. Obnovom mosta u Dangubama omogućen je siguran pristup lokalnom stanovništvu (većina su povratnci srpske nacionalnosti) svim uslugama koje se nalaze u centru grada i ponovna uspostava redovnih poljoprivrednih djelatnosti na području Gline.

 • 12 lip 2013
  Lakše do pravde uz volontersku pomoć

  Osmero volontera iz sedam hrvatskih gradova: Osijeka, Rijeke, Siska, Splita, Vukovara, Zadra i Zagreba, primili su danas posebna priznanja za svoj doprinos podršci svjedocima i žrtvama kaznenih djela, pozvanim da svjedoče na sud u kaznenim predmetima.

 • 21 svi 2013
  Niskougljični razvoj - prilika za razvoj gospodarstva i otvaranje novih radnih mjesta

  UNDP i Ministarstvo zaštite okoliša i prirode predstavili su Okvir za izradu Strategije niskougljičnog razvoja Hrvatske.

 • 15 svi 2013
  UNDP i Zadarska županija pokreću tržnicu seljačkih proizvoda

  UNDP i Zadarska županija potpisale su sporazum o pokretanju tržnice seljačkih proizvoda u Zadarskoj županiji. Cilj je promovirati prehrambene proizvode lokalnih proizvođača.

 • 30 tra 2013
  UNDP i Hrvatski Telekom posadili „solarne suncokrete" u deset osnovnih škola u Hrvatskoj

  U prostorijama OŠ Tina Ujevića u Zagrebu predstavljen je donacijski projekt Solarni suncokreti koji je pokrenuo i financirao iznosom od 400.000 kuna Hrvatski Telekom te ga partnerski proveo u suradnji s UNDP-om. U projektu Solarni suncokreti deset je osnovnih škola širom Hrvatske opremljeno s po jednim solarnim trekerom.

 • 10 tra 2013
  Projekt COAST vrijedan 7 milijuna dolara završava predstavljanjem smjernica za 'zeleno poduzetništvo'

  Priroda i ljudi zajedno – naziv je završne prezentacije rezultata i iskustava projekta COAST koja je danas održana u Zagrebu. Projekt ukupne vrijednosti od 7.000.000 dolara provodili su od 2007.godine na području Dalmacije Program Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP) i Ministarstvo zaštite okoliša i prirode RH, uz financijsku potporu Globalnog fonda za okoliš (GEF).

 • 08 tra 2013
  Simbolu Vukovara vraćena nekadašnja ljepota nakon 22 godine

  Najpoznatiji arhitektonski spomenik u središtu Vukovara, Radnički dom, razrušen tijekom tromjesečne opsade grada 1991. godine, ponovno je dobio svoj nekadašnji sjaj kroz projekt vrijedan 1.64 milijuna eura. U sklopu projekta koji je dvije godine provodio Program Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP), potpuno je obnovljeno vanjsko pročelje zgrade i provedene su konzultacije sa svim skupinama unutar zajednice grada o budućoj namjeni unutrašnjeg prostora.

 • 21 ožu 2013
  Zadarska škola „solarnim suncokretom" obilježava dolazak proljeća

  Osnovna škola Šimuna Kožića Benje u Zadru danas je postala prva od 10 izabranih škola koja je instalirala solarni treker - uređaj koji se tijekom dana okreće za suncem, poput suncokreta – u sklopu projekta vrijednog 400.000,00 kuna kojeg financira Hrvatski Telekom a provodi Program Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP).

 • 01 ožu 2013
  UNDP supports legalisation of farm buildings in Petrinja area

  A first group of 17 family farms in the Petrinja area have received the technical documentation they need to legalize agricultural buildings on their property, under a program co-financed by the United Nations Development Programme (UNDP) and the Petrinja municipality.

 • 06 vel 2013
  Hrvatskom saboru predstavljen priručnik UN-a o osobama s invaliditetom

  Hrvatski saborski zastupnici dobili su danas resurs koji će im biti od velike koristi kako bi se osiguralo da zakonodavstvo jamči jednaka prava osobama s invaliditetom. Hrvatska pravobraniteljica za osobe s invaliditetom Anka Slonjšak predstavila je dokument Invaliditet: priručnik za parlamentarne zastupnike saborskom Odboru za zdravstvo i socijalnu skrb.

 • 29 sij 2013
  Šibensko-kninska županija promovira ruralni razvoj na obali i u zaleđu

  U sklopu dva sporazuma o suradnji koja su danas potpisana u Šibeniku, Program Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP) će pružiti potporu osnivanju dviju novih Lokalnih akcijskih grupa (LAG) u Šibensko-kninskoj županiji, jednoj za područje zaleđa te drugoj za priobalje i otoke.

 • 21 sij 2013
  Helen Clark iskazala je spremnost da UNDP pomogne žrtvama seksualnog nasilja u ratu

  Ministarstvo branitelja RH i Program Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP) su u ponedjeljak, 21. siječnja u Zagrebu, potpisali sporazum o suradnji. Ovim su sporazumom UNDP i Ministarstvo branitelja započeli suradnju na rješavanju pitanja pravne zaštite žrtava seksualnog nasilja u Domovinskom ratu te ostvarivanja njihovih prava kroz Zakon o žrtvama seksualnog nasilja u ratu koji izrađuje Ministarstvo branitelja.

 • 20 sij 2013
  Voditeljica UNDP-a hvali partnerstvo sa Zadarskom županijom

  Na ceremoniji potpisivanja dva nova projektna sporazuma između Zadarske županije i Programa Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP), najviše rangirana dužnosnica koja se bavi pitanjima razvoja pri UN-u iskazala je spremnost za daljnje pružanje pomoći Županiji kako bi ostvarila svoje potencijale ne samo kao turistička destinacija, već i kao centar za inovacije. Administratorica UNDP-a Helen Clark također je posjetila Otočac na Dan grada i primila priznanje Grada Otočca za dugogodišnji doprinos razvoju turizma u dolini rijeke Gacke.