Arhiva vijesti
  • Malo je jedan život za Velebit17. stu 2015.Prostor sjevernog Velebita pravi je mozaik sastavljen od najrazličitijih staništa koja su dom mnogim biljnim, gljivljim i životinjskim vrstama čije smo bogatstvo tek počeli otkrivati. Upravo je ova raznolikost krških oblika, živoga svijeta i krajobraza bila razlogom proglašenja Nacionalnog parka Sjeverni Velebit.

  • Park prirode Učka – mjesto susreta Istre i kontinentalne Hrvatske29. lis 2015.Reljefno različite planine, Učka i Ćićarija, stvorile su jedinstven planinski lanac. Odvaja ih prijevoj Poklon. Smještena uz obalu sjevernog Jadrana, Učka spaja Istru i kontinentalnu Hrvatsku. Razdjelnica različitih krajolika, planina kojoj porijeklo imena do danas nije razjašnjeno, omiljeno je i cijenjeno putničko odredište.

  • Crowdfunding Academy osvaja svijet!29. lis 2015.Program Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP) u Hrvatskoj, UNDP Innovation Facility, Istanbul Regional HUB i 12 zemalja širom svijeta će istražiti mogućnosti inovativnih financijskih modela kao što su crowdfunding, bitcoin, kriptovalute, mobilno plaćanje ... da spomenemo samo neke. Projekt je omogućila velikodušna donacija Vlade Danske.

  • Besplatne informatičke radionice za Rome u Kutini27. lis 2015.Zajednica tehničke kulture Kutina, zajedno s Informatičkim klubom BIT započela je s provođenjem informatičkih radionica za Rome svih dobnih skupina u Kutini. Program Ujedinjenih naroda za razvoj (UDNP) u Hrvatskoj pružio je pomoć oko nabave informatičke opreme, a opremu su donirali EPCSO Croatia i INA.

  • Plan za bolji svijet moguće je ostvariti samo partnerskom suradnjom koja kreće sada i uključuje sve22. lis 2015.Dan Ujedinjenih naroda označava godišnjicu stupanja na snagu Povelje UN-a koju je davne 1045. godine usvojila 51 država. Povelja je donešena nakon Drugog svjetskog rata radi očuvanja svjetskog mira i sigurnosti, poboljšanja međunarodne suradnje i razvijanja prijateljskih odnosa među nacijama. Od tada je mnogo toga napravljeno, mnogo toga se promijenilo, a svijet se suočava s brojnim novim izazovima.

  • Parkovi Hrvatske – praktičan vodič za sve posjetitelje i zaljubljenike u prirodu20. lis 2015.Brošura Parkovi Hrvatske, praktičan je vodič kroz zaštićena područja Hrvatske - osam nacionalnih parkova i jedanaest parkova prirode. Svaki je jedinstven po svojim prirodnim ljepotama i značajkama, ali i jednako vrijedan, o čemu govori i procjena od 2,7 milijuna posjetitelja koliko ih parkovi godišnje privuku.

  • Važan doprinos jugoistočne Europe svjetskom miru i sigurnosti13. lis 2015.Regionalna platforma za reformu sigurnosnog sektora (RSSRP) predstavljena je dužnosnicima Europske unije i stručnoj javnosti 21. rujna 2015. u Bruxellesu. Događaj koji je organizirala Opća uprava za međunarodnu suradnju i razvoj (DG DEVCO), bio je povod za javno lansiranje platforme i podizanje svijesti o njenim prednostima među ključnim EU partnerima.

  • Medvednica – zelena planina koja čuva leđa milijunskom gradu12. lis 2015.Medvednica je planina pobjednica u odolijevanju pritiscima urbanog okruženja koje je danas milijunsko. Zagreb je grad u koji se može ući kroz zaštićeno područje – Park prirode Medvednicu. Razloge dolaska na Medvednicu vremena su mijenjala. Nekoć su preko Medvednice zagorski težaci nosili plodove svog rada na zagrebački plac, dok je danas Medvednica odmorište i zeleni izvor snage svima, a ponajviše gradskim ljudima.

  • Budućnost ne pripada onima koji žele graditi zidove ili iskoristiti ljudske strahove6. lis 2015.Migracije i tokovi izbjeglica su globalni izazov. Imamo odgovornost definirati jasan put naprijed vođeni međunarodnim pravom o izbjeglicama, ljudskim pravima i humanitarnim pravom. Agenda za održivi razvoj do 2030. postavlja ciljeve kako bi bolje iskoristili mogućnosti migracija. Moramo ih unaprijediti koristeći kreativnost, suosjećanje i hrabrost.

  • Solarni paneli za pet obitelji u Karlovačkoj županiji2. lis 2015.Riječ je o zajedničkom projektu Ministarstva zaštite okoliša i prirode, Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost te Programa UN-a za razvoj u Hrvatskoj (UNDP). Cilj projekta je osigurati električnu energiju kućanstvima u ruralnim krajevima koja su udaljena od elektroenergetske mreže. Pilot projekt ugradnje solarnih sustava krenuo je u Karlovačkoj županiji, a u planu je da se nastavi i iduće godine.