Info centar

Filter
Showing 61 - 79 of 79
 • 16 srp 2013
  Obraćanje stalne predstavnice UNDP-a: Pokretanje besplatnog telefona za žrtve

  Obraćanje Stalne predstavnice UNDP-a Louise Vinton na konferenciji za novinare u Ministarstvu pravosuđa u Zagrebu

 • 13 srp 2013
  Obalna šetnica vraća život u bivšu zatvorenu vojnu zonu u Šibeniku

  Staza se nalazi na području bivše vojne zone koja je desetljećima bila okružena bodljikavom žicom te je u potpunosti bila zatvorena za posjetitelje. Koncept, nacrte i drugu tehničku dokumentaciju za šetnicu razvio je Program Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP) u 2010. Pripremni radovi koštali su 60 tisuća eura i bili su presudni za osiguranje 1,43 milijuna eura ili više od 20 puta većeg iznosa, iz pretpristupnih fondova Europske Unije, za financiranje stvarne izgradnje šetnice.

 • 13 srp 2013
  Obraćanje stalne predstavnice UNDP-a: Otvaranje šetnice uz kanal Sv. Ante

  Obraćanje stalne predstavnice UNDP-a Louise Vinton prilikom otvorenja obalne šetnice u Šibeniku (na engleskom)

 • 09 srp 2013
  Foto radionica spaja romske tinejdžere s ostalima

  Sedmero osnovnoškolki iz 7. razreda Osnovne škole u Kuršancu pokraj Čakovca predstavile su danas u Medijateci Francuskog instituta u Zagrebu svoju 1. izložbu skupnih radova, pod nazivom Tu & tamo / Ici & là. Radi se o izložbi amaterskih fotografija romske i druge djece koja žive u dvije zajednice u naselju Kuršanec, ali se rijetko međusobno posjećuju i druže. Izložbu je organizirao Program UN-a za razvoj (UNDP), u suradnji s Francuskim institutom u Zagrebu.

 • 28 lip 2013
  Završetak infrastrukturnih radova u Poslovnoj zoni Buljme u Udbini

  Općina Udbina, u suradnji s Razvojnom agencijom Ličko-senjske županije LIRA završila je projekt izgradnje i opremanja poslovne zone „Buljme“. Poslovna zona Buljme ima 10 hektara i dio je veće cjeline, poslovne zone Podudbina veličine 100 ha. Osiguravanjem infrastrukturnih preduvjeta u poslovnoj zoni, bit će osigurani uvjeti za dolazak proizvodno orijentiranih tvrtki te za osiguranje radnih mjesta, a time i za dugoročni ekonomski razvoj Općine Udbina. Projekt je sufinanciran putem IPA pretpristupnog fonda EU. Ta sredstva korištena su za gradnju 1,5 kilometara ceste, uvođenje javne rasvjete, kanalizacije, vodvoda, telefonske linije, svega što jedna poslovna zona treba imati.

 • 17 lip 2013
  UNDP Hrvatska priključuje se akciji pomoći poplavljenim područjima

  Odgovarajući na hitnu situaciju pripreme i obrane od dolaska velikog vodenog vala koji je Dunavom u Republiku Hrvatsku stigao sa sjevera Europe, a posljedično uzrokovao i visok vodostaj ostalih pritoka među kojima posebno rijeke Drave, Program Ujedinjenih naroda u Republici Hrvatskoj (UNDP) priključio se akcijama pomoći ugroženih područja.

 • 17 lip 2013
  Novi most uspostavlja cestovni pristup do udaljenog mjesta pokraj Gline

  Kroz projekt koji su zajednički financirali Kraljevina Nizozemska sa 150.000 HRK, Grad Glina s 250.000 HRK i UNDP sa 60.000 HRK obnovljen je most u selu Dangube i provedeni su svi pripremni radovi i prikupljanje građevinskih dozvola za obnovu drugog mosta u selu Milakare. Obnovom mosta u Dangubama omogućen je siguran pristup lokalnom stanovništvu (većina su povratnci srpske nacionalnosti) svim uslugama koje se nalaze u centru grada i ponovna uspostava redovnih poljoprivrednih djelatnosti na području Gline.

 • 12 lip 2013
  Lakše do pravde uz volontersku pomoć

  Osmero volontera iz sedam hrvatskih gradova: Osijeka, Rijeke, Siska, Splita, Vukovara, Zadra i Zagreba, primili su danas posebna priznanja za svoj doprinos podršci svjedocima i žrtvama kaznenih djela, pozvanim da svjedoče na sud u kaznenim predmetima.

 • 21 svi 2013
  Niskougljični razvoj - prilika za razvoj gospodarstva i otvaranje novih radnih mjesta

  UNDP i Ministarstvo zaštite okoliša i prirode predstavili su Okvir za izradu Strategije niskougljičnog razvoja Hrvatske.

 • 15 svi 2013
  UNDP i Zadarska županija pokreću tržnicu seljačkih proizvoda

  UNDP i Zadarska županija potpisale su sporazum o pokretanju tržnice seljačkih proizvoda u Zadarskoj županiji. Cilj je promovirati prehrambene proizvode lokalnih proizvođača.

 • 30 tra 2013
  UNDP i Hrvatski Telekom posadili „solarne suncokrete" u deset osnovnih škola u Hrvatskoj

  U prostorijama OŠ Tina Ujevića u Zagrebu predstavljen je donacijski projekt Solarni suncokreti koji je pokrenuo i financirao iznosom od 400.000 kuna Hrvatski Telekom te ga partnerski proveo u suradnji s UNDP-om. U projektu Solarni suncokreti deset je osnovnih škola širom Hrvatske opremljeno s po jednim solarnim trekerom.

 • 10 tra 2013
  Projekt COAST vrijedan 7 milijuna dolara završava predstavljanjem smjernica za 'zeleno poduzetništvo'

  Priroda i ljudi zajedno – naziv je završne prezentacije rezultata i iskustava projekta COAST koja je danas održana u Zagrebu. Projekt ukupne vrijednosti od 7.000.000 dolara provodili su od 2007.godine na području Dalmacije Program Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP) i Ministarstvo zaštite okoliša i prirode RH, uz financijsku potporu Globalnog fonda za okoliš (GEF).

 • 08 tra 2013
  Simbolu Vukovara vraćena nekadašnja ljepota nakon 22 godine

  Najpoznatiji arhitektonski spomenik u središtu Vukovara, Radnički dom, razrušen tijekom tromjesečne opsade grada 1991. godine, ponovno je dobio svoj nekadašnji sjaj kroz projekt vrijedan 1.64 milijuna eura. U sklopu projekta koji je dvije godine provodio Program Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP), potpuno je obnovljeno vanjsko pročelje zgrade i provedene su konzultacije sa svim skupinama unutar zajednice grada o budućoj namjeni unutrašnjeg prostora.

 • 21 ožu 2013
  Zadarska škola „solarnim suncokretom" obilježava dolazak proljeća

  Osnovna škola Šimuna Kožića Benje u Zadru danas je postala prva od 10 izabranih škola koja je instalirala solarni treker - uređaj koji se tijekom dana okreće za suncem, poput suncokreta – u sklopu projekta vrijednog 400.000,00 kuna kojeg financira Hrvatski Telekom a provodi Program Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP).

 • 01 ožu 2013
  UNDP supports legalisation of farm buildings in Petrinja area

  A first group of 17 family farms in the Petrinja area have received the technical documentation they need to legalize agricultural buildings on their property, under a program co-financed by the United Nations Development Programme (UNDP) and the Petrinja municipality.

 • 06 vel 2013
  Hrvatskom saboru predstavljen priručnik UN-a o osobama s invaliditetom

  Hrvatski saborski zastupnici dobili su danas resurs koji će im biti od velike koristi kako bi se osiguralo da zakonodavstvo jamči jednaka prava osobama s invaliditetom. Hrvatska pravobraniteljica za osobe s invaliditetom Anka Slonjšak predstavila je dokument Invaliditet: priručnik za parlamentarne zastupnike saborskom Odboru za zdravstvo i socijalnu skrb.

 • 29 sij 2013
  Šibensko-kninska županija promovira ruralni razvoj na obali i u zaleđu

  U sklopu dva sporazuma o suradnji koja su danas potpisana u Šibeniku, Program Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP) će pružiti potporu osnivanju dviju novih Lokalnih akcijskih grupa (LAG) u Šibensko-kninskoj županiji, jednoj za područje zaleđa te drugoj za priobalje i otoke.

 • 21 sij 2013
  Helen Clark iskazala je spremnost da UNDP pomogne žrtvama seksualnog nasilja u ratu

  Ministarstvo branitelja RH i Program Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP) su u ponedjeljak, 21. siječnja u Zagrebu, potpisali sporazum o suradnji. Ovim su sporazumom UNDP i Ministarstvo branitelja započeli suradnju na rješavanju pitanja pravne zaštite žrtava seksualnog nasilja u Domovinskom ratu te ostvarivanja njihovih prava kroz Zakon o žrtvama seksualnog nasilja u ratu koji izrađuje Ministarstvo branitelja.

 • 20 sij 2013
  Voditeljica UNDP-a hvali partnerstvo sa Zadarskom županijom

  Na ceremoniji potpisivanja dva nova projektna sporazuma između Zadarske županije i Programa Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP), najviše rangirana dužnosnica koja se bavi pitanjima razvoja pri UN-u iskazala je spremnost za daljnje pružanje pomoći Županiji kako bi ostvarila svoje potencijale ne samo kao turistička destinacija, već i kao centar za inovacije. Administratorica UNDP-a Helen Clark također je posjetila Otočac na Dan grada i primila priznanje Grada Otočca za dugogodišnji doprinos razvoju turizma u dolini rijeke Gacke.