SubscribeSubscribe

Arhiva vijesti

 • Živite na području Koprivničko-križevačke županije i želite smanjiti račune za električnu energiju i vodu? 29. tra 2016.

  Sva zainteresirana kućanstva za besplatno energetsko savjetovanja sa područja Koprivničko-križevačke županije još uvijek se mogu prijaviti na broj telefona 048/628-942 ili putem obrasca na web stranici www.energetski-savjetnici.net.

 • Što možemo učiniti da Hrvatska ne ostane zemlja sa samo 1000 solarnih krovova? 25. tra 2016.

  Prva hrvatska energetski neovisna škola Ostrog u Kaštel Lukšiću bila je proteklog vikenda domaćin radionici i okruglom stolu pod nazivom „Zelena energija u vlasništvu građana, energetskih zadruga i lokalne zajednice“.

 • Okrugli stol i radionica: Zelena energija u vlasništvu građana, energetskih zadruga i lokalne zajednice 19. tra 2016.

  Događaj će okupiti predstavnike vlasti, energetskih zadruga, etične banke u osnivanju i organizacija koje se bave zelenim i održivim temama s ciljem predstavljanja mogućnosti rješenja za aktivno uključivanje građana i zadruga u energetsku tranziciju.

 • Poziv na komentare i proširenu javnu raspravu: Akcijski planovi za uključivanje Roma u četiri županije 18. tra 2016.

  Posjetite web stranicu: www.atlas-romskihnaselja.hr na kojoj su dostupni nacrti Akcijskih planova za socijalno uključivanje pripadnika romske nacionalne manjine za područje četiri županije: Koprivničko-križevačku, Osječko-baranjsku, Primorsko-goransku i Brodsko-posavsku. Navedeni nacrti su predstavljeni na konzultativnim sastancima te ovim putem proširujemo javnu raspravu.

 • Kada će romskim ženama biti dozvoljeno da ostvare svoje snove? 13. tra 2016.

  Darija je Romkinja u tridesetim godinama iz Srbije. Kao i većina od milijun Roma u regiji, i ona živi u predgrađu velikoga grada i kao devet od deset Roma bori se sa siromaštvom. Darijina situacija oslikava mnoge međusobno povezane dimenzije socijalne isključenosti s kojima se nosi većina Romkinja. Istraživanja pokazuju da tri od četiri Romkinje nemaju prihoda. Čak i kada bi našla posao, Darija bi mogla zaraditi samo pola plaće koju zarađuju žene koje nisu Romkinje.

 • UNDP u 50-oj 24. velj 2016.

  „Ciljeve održivog razvoja možemo postići samo širokom koalicijom lidera svjetskih vlada, civilnog društva, multilateralnih organizacija i privatnog sektora.“ rekla je Helen Clark, administratorica UNDP-a uoči ministarskog sastanka koji će se održati danas u sjedištu UN-a u New Yorku na kojem će se sastati 80-ak ministara iz cijelog svijeta kako bi obilježili pedesetu godišnjicu rada UNDP-a debatom o budućnosti globalnog razvoja.

 • Milijarda ustaje protiv nasilja nad ženama i djevojčicama 12. velj 2016.

  Budite jedan i jedna od Milijarde koja ustaje protiv nasilja nad najugroženijim skupinama žena i djevojčica – Romkinjama, ženama s invaliditetom, nezaposlenim ženama, izbjeglicama. Kampanjom „Milijarda ustaje – Hrvatska“ dio smo globalne „One Billion Rising“ kampanje i želimo upozoriti na kontinuirano kršenje ženskih prava - radnih, reproduktivnih, etničkih, manjinskih, seksualnih. Pridružite nam se u nedjelju na Cvjetnom trgu, 14.02. u 11 sati!

 • Mladi Romi u Kutini učili o sigurnosti u prometu 29. sij 2016.

  Rad s romskom djecom koji uključuje cijeli niz aktivnosti, važan je dio projekata socijalnog uključivanja Roma koje već niz godina provodi Program Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP) u Hrvatskoj. Zbog toga je ovaj tjedan u Pučkom domu u Kutini održano predavanje za mlade Rome o sigurnosti u prometu i radionica bajaškog jezika.

 • UNDP Hrvatska želi Vam sretnu, mirnu i uspješnu 2016. godinu! 22. pro 2015.

  Mali veseli tim UNDP-a Hrvatska želi Vam mirnu i uspješnu 2016. godinu uz obilje sunca i dobre energije za rad na održivoj budućnosti kakvu želimo za sve !

 • Norveška najbolja zemlja za život, Hrvatska na 47. mjestu 16. pro 2015.

  Najbolja zemlja za život je Norveška, a Hrvatska se nalazi na 47. mjestu, pokazuju najnoviji podaci o društvenom razvoju za 2015. koje je Program Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP) službeno predstavio.