SubscribeSubscribe

Arhiva vijesti

 • Financiranje borbe protiv HIV/AIDS-a – iskustva iz Hrvatske 23. ruj 2015.

  Izvješće „owards Domestic Financing of National HIV responses“ donosi iskustva Hrvatske iz provedbe projekta Globalnog Fonda za borbu protiv AIDS-a, tuberkuloze i malarije (GF) i prijelazu na domaće izvore financiranja nacionalnog odgovora na HIV nakon financiranja GF projekta u period od 2003. do 2006.

 • Kopački rit – poplava života 21. ruj 2015.

  Kopački rit najvredniji je posebni zoološki rezervat u Hrvatskoj. Najveće je rastilište i mrijestilište slatkovodne ribe u Podunavlju. Jedna od najvećih fluvijalno-močvarnih nizina u Europi. Dom za više od 2300 bioloških vrsta. Svake godine u Kopačkom se ritu gnijezdi oko 140 vrsta ptica. Ovo je mjesto na kojemu je moćni Dunav podijelio svoju snagu s jezerima, barama, gredama i ritovima. Park prirode Kopački rit smješten je u istočnoj Hrvatskoj, u Baranji; Osječko-baranjska županija.

 • Budućnost financiranja projekata leži u crowdfundingu 21. ruj 2015.

  Zagreb Crowdfunding Convention, dvodnevno događanje posvećeno grupnom financiranju, održano 17. i 18. rujna privuklo je u Centar za kulturu Trešnjevka više od 200 sudionika koji su imali priliku naučiti kako voditi uspješne crowdfunding kampanje. Događaj su organizirali društveno poduzeće Brodoto i Program Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP) u Hrvatskoj.

 • Prepoznavanje nejednakosti u jugoistočnoj Europi ključno je za njeno rješavanje 14. ruj 2015.

  Mnoštvo podataka i dokaza upućuje da je nejednakost dohotka i bogatstva veća danas nego ikada prije. Prema posljednjim procjenama, 85 najbogatijih ljudi na svijetu ima imovinu kakvom raspolaže 3.5 milijardi stanovnika!

 • Održivi razvoj Jadrtovca i Morinja donio bi korist cijelom šibenskom kraju 11. ruj 2015.

  Kako bi u budućnosti mogao izgledati Morinjski zaljev i obližnje naselje Jadrtovac pored Šibenika razgovarali su danas predstavnici Grada Šibenika i Programa Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP) u Hrvatskoj koji su zajednički radili na izradi plana razvoja ovog područja.

 • Prepreke i mogućnosti za obrazovanje Roma u Sisačko-moslavačkoj županiji 4. ruj 2015.

  Povodom nove školske godine, mobilni tim koji djeluje u okviru UNDP-ovog projekta Zajedno za bolje – socijalno uključivanje Roma u Hrvatskoj, posjetio je 2. rujna 2015. romsko naslje Capraške poljane u Sisačko-moslavačkoj županiji.

 • Natječaj za novinarski rad na temu klimatskih promjena 31. kol 2015.

  UNDP je objavio globalni novinarski natječaj pod nazivom Voices2Paris, s ciljem podizanja javne svijesti o negativnim posljedicama klimatskih promjena s osvrtom na moguće prilike i rješenja pojedinaca, ali i zemalja u razvoju širom svijeta.

 • Paklenica – čudesan hod klancima iščezlih voda 31. kol 2015.

  Orijaški klanci Velike i Male Paklenice ne ostavljaju mjesta ravnodušju nad malenkosti čovjeka podno planine. Snaga prirode ovdje nije sustezala svoju nadmoć, ali i dobrostivost prema onima koji je poštuju. Ovdje se nalaze najviši velebitski vrhovi. Paklenica je alpinistička izazovna poslastica. Ime je dobila po smoli crnoga bora, takozvanoj paklini. Planina je autohtoni dom šumama crnoga bora podno kojih teku bistri planinski potoci, snagom vode usječeni u duboke kanjone Paklenice.

 • Cjeloživotni trošak proizvoda i usluga ključan kriterij nabave UNDP-a do 2017. 31. kol 2015.

  Iskorjenjivanje siromaštva, smanjenje socijalne isključenosti i okretanje zelenim praksama ciljevi su UNDP-a. Ostvarenje ove vizije zahtijeva učinkovit i djelotvoran način pružanja dobara i usluga – zbog čega nabava postaje strateški važna za UNDP.

 • Razumijevanje nejednakosti u jugoistočnoj Europi: što znamo i što tek trebamo saznati 28. kol 2015.

  Ekonomski institut, Zagreb i UNDP zajednički organiziraju konferenciju “Razumijevanje nejednakosti u jugoistočnoj Europi: što znamo i što tek trebamo saznati“ u ponedjeljak 14. rujna 2015.