SubscribeSubscribe

Arhiva vijesti

 • UNDP sudjeluje u Europskim danima razvoja i Zelenom tjednu 3. lip 2015.

  Ovaj tjedan, Program Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP) sudjelovat će u „Europskim danima razvoja“ i „Zelenom tjednu“ – događajima koji danas počinju u Bruxellesu, a fokusiraju se na angažman zemalja Europe u razvojnoj suradnji i politici zaštite okoliša.

 • Jačanje sudjelovanja zemalja Zapadnog Balkana u mirovnim operacijama UN-a 3. lip 2015.

  Regionalni okrugli stol na temu jačanja sudjelovanja zemalja Zapadnog Balkana u mirovnim operacijama UN-a, organizirao je Ured stalnog predstavnika Ujedinjenih naroda u BiH, u suradnji s Ministarstvom obrane, Ministarstvom vanjskih poslova i Ministarstvom sigurnosti BiH, a kao nastavak okruglog stola pod nazivom „Biti članom mirovnih misija UN-a“, održanog u Beogradu, u listopadu 2014. godine u suorganizaciji SEESAC-a.

 • Zelena javna nabava kao potpora tranziciji na niskougljično gospodarstvo 2. lip 2015.

  Provedbena tijela prepoznaju zelenu javnu nabavu kao instrument zaštite okoliša i alat za smanjenje financijskih sredstava jer u konačnici energetski učinkovit proizvod troši manje energije što se kroz cjeloživotni ciklus korištenja porizvoda reflektira i na konačnu cijenu, odnosno uštedu.

 • Odabrano 13 projekata koji su krenuli s besplatnom edukacijom o crowdfundingu 1. lip 2015.

  Od više od stotinu projekata koji su se prijavili za sudjelovanje u Crowdfunding Academy, odabrano je njih 13 koji su u subotu, 30. svibnja krenuli s prvom besplatnom edukacijom o grupnom financiranju.

 • SEESAC na konferenciji „Budućnost razvojne pomoći u Europi“ 15. svi 2015.

  U organizaciji Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske, 15. svibnja u Dubrovniku, održana je konferencija Budućnost razvojne pomoći u Europi.

 • Izložba fotografija za pomoć Nepalu 12. svi 2015.

  Program Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP) u Hrvatskoj u suradnji s Hrvatskim Crvenim Križem poziva na otvorenje izložbe fotografija skupine fotografa i amatera koji su imali priliku živjeti i raditi u Nepalu prije nedavnog razornog potresa koji je ostavio tisuće mrtvih i uništio infrastrukturu zemlje.

 • Kakav Zagreb želimo? Naučite više na Subversive festivalu 8. svi 2015.

  Što potiče niskougljičnu tranziciju u lokalnim zajednicama i koje niskougljične inicijative već postoje u Zagrebu teme su skorašnjeg panela koji organizira UNDP Hrvatska, a u sklopu Subversive festivala koji se održava 15. svibnja 2015. od 17 do 19h u Zagrebu (Kino Europa).

 • Potres u Nepalu: Donirajte za pomoć žrtvama 4. svi 2015.

  Potres magnitude 7.9 stupnjeva po Richteru pogodio je 25. travnja Nepal i sjevernu Indiju. Više od 15 razornih podrhtavanja uslijedilo je unutar 24 sata nakon prvog potresa. Ovaj potres ujedno je najgora katastrofa koja je pogodila Nepal nakon potresa iz 1934. godine.

 • Novi projekt za svjetliju budućnost Roma u Hrvatskoj 30. tra 2015.

  Šest hrvatskih županija s najvećim brojem romskog stanovništva dobit će vrijedne alate temeljene na podacima koji će im omogućiti donošenje kvalitetnijih politika, mjera i aktivnosti te osigurati rješavanje društvenih problema s kojima se pripadnici romske manjine susreću u svakodnevnom životu. To će biti omogućeno kroz projekt „Zajedno za bolje – društvena uključenost Roma u Hrvatskoj“ koji je danas predstavljen u Sisku.

 • Socijalna država i socijalna zaštita na lokalnoj razini 27. tra 2015.

  Decentralizacija sustava socijalne politike na lokalnoj i regionalnoj razini bila je glavna tema posljednje od tri planirane radionice održane 27. travnja 2015. u Ministarstvu socijalne politike i mladih, a namijenjene članovima Međusektorskog stručnog odbora projekta „Sinergijski socijalni sustav“.