SubscribeSubscribe

Arhiva vijesti

 • UNDP u Zadru predstavio knjigu Tradicijske sorte i pasmine Dalmacije 27. tra 2015.

  Knjiga Tradicijske sorte i pasmine Dalmacije predstavljena danas u Zadru, je prvi iscrpan inventar poljoprivredne bioraznolikosti Dalmacije, njenih tradicionalnih biljnih vrsta, sorti i pasmina koje imaju i gospodarsku vrijednost te su se pokazale iznimno važnima za život čovjeka kroz tisuće godina na ovom prostoru.

 • Otvorene prijave za besplatnu Crowdfunding Academy 23. tra 2015.

  Program Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP) u Hrvatskoj i društveno poduzeće BRODOTO organiziraju Crowdfunding Academy te pozivaju udruge, zadruge, općine i gradove, start-up tvrtke, poduzetnike, obrtnike i sve građane sa zanimljivim i inovativnim projektima da se do 15. svibnja 2015. prijave za besplatne edukacije o crowdfundingu.

 • Analizom socijalnih naknada do veće učinkovitosti sustava socijalne zaštite 13. tra 2015.

  Ministarstvo socijalne politike i mladih bilo je domaćin prve od tri planirane radionice namijenjene članovima Međusektorskog stručnog odbora projekta “Sinergijski socijalni sustav”. Projekt “Sinergijski socijalni sustav“ je s provedbom započeo 1. listopada 2014. godine u sklopu Programa Europske unije za zapošljavanje i socijalnu solidarnost – PROGRESS 2007.- 2013., a provodi ga Ministarstvo socijalne politike i mladih u suradnji s Programom Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP) u Hrvatskoj.

 • Hrvatska do 2030. može otvoriti 80.000 novih 'zelenih' poslova 1. tra 2015.

  UNDP u svojoj studiji Zeleni poslovi u Hrvatskoj procjenjuje kako Hrvatska do 2030. godine može otvoriti 80.000 novih radnih mjesta kroz ulaganja u obnovljive izvore energije.

 • [Nova publikacija] Priroda Hrvatske - Riznica za bolju budućnost 20. ožu 2015.

  Istraživanje koje je provedeno 2013. godine u Hrvatskoj ukazalo je na veliku podršku javnosti očuvanju prirode (60 posto ispitanika izdvojilo je očuvanu prirodu kao najveću vrijednost Hrvatske), no također je ukazalo i na potrebu za daljnjom edukacijom na tu temu, što je i cilj ove publikacije.

 • [Nova publikacija] Studija o vrednovanju usluga slatkovodnih ekosustava u Hrvatskoj 18. ožu 2015.

  Studija o vrednovanju usluga slatkovodnih ekosustava u Hrvatskoj provedena je s ciljem pružanja informacija o njihovoj važnosti za društvo, ne samo temeljem bioraznolikosti koju sadrže, već i drugih dobrobiti poput pitke vode, drva, riva, divljači, zaštite od poplava, stabiliziranja kruženja hranjivih tvari i ugljika, zadržavanja nanosa, ali i turističke i umjetničke inspiracije.

 • 'Doživi PARK' – tražimo najljepše fotografije nacionalnih parkova i parkova prirode Hrvatske 11. ožu 2015.

  Program Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP) u Hrvatskoj poziva sve zaljubljenike u prirodu i fotografiju da prijave svoje radove na foto natječaj 'Doživi PARK'. Zadanom temom želi se ukazati na jedinstven svijet hrvatskih nacionalnih parkova i parkova prirode, bogatstvo njihove bioraznolikosti te iznimnu prirodnu ljepotu i kulturnu baštinu.

 • 'Trening za naručitelje u zelenoj javnoj nabavi' 11. ožu 2015.

  Program Ujedinjenih naroda za razvoj i Državna škola za javnu upravu organiziraju u petak, 27. ožujka 2015. godine jednodnevnu radionicu pod nazivom 'Alati za upravljanje zelenom javnom nabavom'.

 • "Osnaživanjem žena osnažimo čovječanstvo" 8. ožu 2015.

  Danas je Međunarodni dan žena, koji se ove godine obilježava pod motom „Osnaživanje žena, osnaživanje čovječanstva – Zamislite takav svijet!“. Podržite poziv na ispunjavanje obećanja danih u Pekingu 20 godina ranije i stvaranju svijeta u kojem svaka žena i djevojčica ima priliku ostvariti svoj potencijal i u cijelosti uživati jednaka prava i status.

 • Iz Tadžikistana s ljubavlju: Dnevnik samoukih domaćica 5. ožu 2015.

  Pilot projekt je dio programa SE4ALL – Istanbul Regional HUB, a provodi se uz suradnji UNDP-a Tadžikistan i UNDP Hrvatska te predstavlja pilot model za East2East razmjenu iskustava o energetskim održivim rješenjima između zemalja.