Arhiva vijesti

Filter
Showing 1 - 20 of 241
 • 12 svi 2015
  Izložba fotografija za pomoć Nepalu

  Program Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP) u Hrvatskoj u suradnji s Hrvatskim Crvenim Križem poziva na otvorenje izložbe fotografija skupine fotografa i amatera koji su imali priliku živjeti i raditi u Nepalu prije nedavnog razornog potresa koji je ostavio tisuće mrtvih i uništio infrastrukturu zemlje.

 • 08 svi 2015
  Kakav Zagreb želimo? Naučite više na Subversive festivalu

  Što potiče niskougljičnu tranziciju u lokalnim zajednicama i koje niskougljične inicijative već postoje u Zagrebu teme su skorašnjeg panela koji organizira UNDP Hrvatska, a u sklopu Subversive festivala koji se održava 15. svibnja 2015. od 17 do 19h u Zagrebu (Kino Europa).

 • 04 svi 2015
  Potres u Nepalu: Donirajte za pomoć žrtvama

  Potres magnitude 7.9 stupnjeva po Richteru pogodio je 25. travnja Nepal i sjevernu Indiju. Više od 15 razornih podrhtavanja uslijedilo je unutar 24 sata nakon prvog potresa. Ovaj potres ujedno je najgora katastrofa koja je pogodila Nepal nakon potresa iz 1934. godine.

 • 30 tra 2015
  Novi projekt za svjetliju budućnost Roma u Hrvatskoj

  Šest hrvatskih županija s najvećim brojem romskog stanovništva dobit će vrijedne alate temeljene na podacima koji će im omogućiti donošenje kvalitetnijih politika, mjera i aktivnosti te osigurati rješavanje društvenih problema s kojima se pripadnici romske manjine susreću u svakodnevnom životu. To će biti omogućeno kroz projekt „Zajedno za bolje – društvena uključenost Roma u Hrvatskoj“ koji je danas predstavljen u Sisku.

 • 27 tra 2015
  UNDP u Zadru predstavio knjigu Tradicijske sorte i pasmine Dalmacije

  Knjiga Tradicijske sorte i pasmine Dalmacije predstavljena danas u Zadru, je prvi iscrpan inventar poljoprivredne bioraznolikosti Dalmacije, njenih tradicionalnih biljnih vrsta, sorti i pasmina koje imaju i gospodarsku vrijednost te su se pokazale iznimno važnima za život čovjeka kroz tisuće godina na ovom prostoru.

 • 23 tra 2015
  Otvorene prijave za besplatnu Crowdfunding Academy

  Program Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP) u Hrvatskoj i društveno poduzeće BRODOTO organiziraju Crowdfunding Academy te pozivaju udruge, zadruge, općine i gradove, start-up tvrtke, poduzetnike, obrtnike i sve građane sa zanimljivim i inovativnim projektima da se do 15. svibnja 2015. prijave za besplatne edukacije o crowdfundingu.

 • 13 tra 2015
  Analizom socijalnih naknada do veće učinkovitosti sustava socijalne zaštite

  Ministarstvo socijalne politike i mladih bilo je domaćin prve od tri planirane radionice namijenjene članovima Međusektorskog stručnog odbora projekta “Sinergijski socijalni sustav”. Projekt “Sinergijski socijalni sustav“ je s provedbom započeo 1. listopada 2014. godine u sklopu Programa Europske unije za zapošljavanje i socijalnu solidarnost – PROGRESS 2007.- 2013., a provodi ga Ministarstvo socijalne politike i mladih u suradnji s Programom Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP) u Hrvatskoj.

 • 01 tra 2015
  Hrvatska do 2030. može otvoriti 80.000 novih 'zelenih' poslova

  UNDP u svojoj studiji Zeleni poslovi u Hrvatskoj procjenjuje kako Hrvatska do 2030. godine može otvoriti 80.000 novih radnih mjesta kroz ulaganja u obnovljive izvore energije.

 • 20 ožu 2015
  [Nova publikacija] Priroda Hrvatske - Riznica za bolju budućnost

  Istraživanje koje je provedeno 2013. godine u Hrvatskoj ukazalo je na veliku podršku javnosti očuvanju prirode (60 posto ispitanika izdvojilo je očuvanu prirodu kao najveću vrijednost Hrvatske), no također je ukazalo i na potrebu za daljnjom edukacijom na tu temu, što je i cilj ove publikacije.

 • 18 ožu 2015
  [Nova publikacija] Studija o vrednovanju usluga slatkovodnih ekosustava u Hrvatskoj

  Studija o vrednovanju usluga slatkovodnih ekosustava u Hrvatskoj provedena je s ciljem pružanja informacija o njihovoj važnosti za društvo, ne samo temeljem bioraznolikosti koju sadrže, već i drugih dobrobiti poput pitke vode, drva, riva, divljači, zaštite od poplava, stabiliziranja kruženja hranjivih tvari i ugljika, zadržavanja nanosa, ali i turističke i umjetničke inspiracije.

 • 11 ožu 2015
  'Doživi PARK' – tražimo najljepše fotografije nacionalnih parkova i parkova prirode Hrvatske

  Program Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP) u Hrvatskoj poziva sve zaljubljenike u prirodu i fotografiju da prijave svoje radove na foto natječaj 'Doživi PARK'. Zadanom temom želi se ukazati na jedinstven svijet hrvatskih nacionalnih parkova i parkova prirode, bogatstvo njihove bioraznolikosti te iznimnu prirodnu ljepotu i kulturnu baštinu.

 • 11 ožu 2015
  Trening za naručitelje u zelenoj javnoj nabavi

  Program Ujedinjenih naroda za razvoj i Državna škola za javnu upravu organiziraju u petak, 27. ožujka 2015. godine jednodnevnu radionicu pod nazivom 'Alati za upravljanje zelenom javnom nabavom'.

 • 08 ožu 2015
  "Osnaživanjem žena osnažimo čovječanstvo"

  Danas je Međunarodni dan žena, koji se ove godine obilježava pod motom „Osnaživanje žena, osnaživanje čovječanstva – Zamislite takav svijet!“. Podržite poziv na ispunjavanje obećanja danih u Pekingu 20 godina ranije i stvaranju svijeta u kojem svaka žena i djevojčica ima priliku ostvariti svoj potencijal i u cijelosti uživati jednaka prava i status.

 • 05 ožu 2015
  Iz Tadžikistana s ljubavlju: Dnevnik samoukih domaćica

  Pilot projekt je dio programa SE4ALL – Istanbul Regional HUB, a provodi se uz suradnji UNDP-a Tadžikistan i UNDP Hrvatska te predstavlja pilot model za East2East razmjenu iskustava o energetskim održivim rješenjima između zemalja.

 • 26 vel 2015
  Prihvaćanje i promocija različitosti ključni za pomirenje

  Regionalni projekt ‘Mapiranje inicijativa za pomirenje u zemljama Zapadnog Balkana’ nastalih tijekom protekla dva desetljeća okupio je u Zagrebu niz predstavnika javnog i civilnog sektora koji se u svom radu bave ovim pitanjem.

 • 29 sij 2015
  Zelena struja u utičnicama grada Koprivnice

  Električna energija za sve javne zgrade se nabavlja putem javne nabave. U Koprivnici su napravili sve kako bi pri tome očuvali okoliš i bili energetski što učinkovitiji – od ove godine, struja za zgradu gradske uprave, još nekoliko javnih zgrada i javnu rasvjetu dolazi iz obnovljivih izvora energije.

 • 29 sij 2015
  Solarna energija za svjetliju budućnost ruralnih krajeva Hrvatske

  Kroz UNDP-ov projekt elektrifikacije kućanstava u ruralnim krajevima Hrvatske osigurat će se pristup električnoj energiji za prioritetna kućanstva i to putem samostalnih sustava koji koriste obnovljive izvore energije, bez spajanja na mrežu.

 • 02 sij 2015
  Suradnja na području obnovljivih izvora energije kao opcija za EU i Zapadni Balkan

  Samo smanjenjem administrativnih barijera, zemlje Zapadnog Balkana mogu premašiti svoje ciljeve za obnovljive izvore energije za 50 posto. Međutim, ako se nastavi sadašnja praksa, nijedna od zemalja neće dostići svoje ciljeve za udio obnovljivih izvora energije do 2020. godine. Pokazuju to rezultati modeliranja pripremljeni u sklopu projekta BETTER, kojeg financira Intelligent Energy Europe (IEE) u suradnji s UNDP-om Hrvatska kao jednim od partnera u konzorciju.

 • 15 pro 2014
  Predstavljeno 87 projektnih ideja za slabije razvijena područja Hrvatske, prihvatljivih za financiranje iz EU fondova

  Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije i Program Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP) u Hrvatskoj predstavili su danas u Zagrebu glavne rezultate projekta „Priprema temelja za korištenje sredstava iz fondova EU: Stvaranje baze projektnih ideja za slabije razvijena područja RH“. Projekt je trajao 15 mjeseci, a s provedbom je započeo u kolovozu 2013.

 • 12 pro 2014
  Šetnica Kanalom sv. Ante nominirana za najbolji lokalni EU projekt u Hrvatskoj

  Projekt turističke valorizacije šibenskog Kanala sv. Ante, kojeg su prije točno četiri godine pokrenuli Program Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP) u Hrvatskoj i Šibensko-kninska županija, nominiran je za najuspješniji lokalni EU projekt u Hrvatskoj u razdoblju od 2012. do 2014.