Arhiva vijesti
  • UNDP Hrvatska kroz REYN mrežu podržava sudjelovanje mladih Roma u obrazovanju28. srp 2015.Program Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP) u Hrvatskoj se u srpnju ove godine priključio Mreži podrške romskoj djeci REYN-Hrvatska* koja pomaže mladim Romima u odgoju i obrazovanju.

  • Buša – kravica za sva vremena16. srp 2015.Autohtona pasmina goveda buša je iznimno prilagođena životu na kršu, a njen uzgoj zahtijeva minimalna ulaganja jer buša može biti vani i ljeti i zimi na oskudnoj hrani. I dok je početkom prošlog stoljeća bilo oko milijun grla buše na domaćim pašnjacima, taj se broj smanjio i donedavno je iznosio tek oko 300 grla.

  • Dobra energija putuje na Istok: otvaranje vrata suradnji hrvatskih stručnjaka s kolegama iz istočnih zemalja u području energetske učinkovitosti14. srp 2015.Hrvatska iskustva i rezultati desetljeća rada na povećanju energetske učinkovitosti i sustavnom gospodarenju energijom u zgradama istaknuti su kao primjer uspješne prakse i privlače pozornost i interes kolega iz drugih zemalja istočne Europe i centralne Azije.

  • Crowdfunding Academy: Od ideje do promjene u zajednici14. srp 2015.U posljednjih nekoliko godina crowdfunding je zaživio i u Hrvatskoj te kao alternativna vrsta financiranja doprinosi razvoju poduzetništva i potiče financiranja javnih i privatnih projekata u Hrvatskoj što i dokazuje prošlogodišnja crowdfunding kampanja za „Energetski neovisnu Osnovnu školu Ostrog“ u Kaštel Lukšiću.

  • Obiteljski izlet u Park prirode Lonjsko polje: Mora li baš tako (ne) biti?23. lip 2015.A park prirode Lonjsko polje najveće je zaštićeno močvarno područje ne samo u Republici Hrvatskoj, već i u cijelom (velikom) dunavskom porječju. Uvršteno je i u tzv. Ramsar područja koja štite vlažna staništa, sukladno Konvenciji o močvarama od međunarodne važnosti, naročito kao staništa ptica močvarica (Ramsarska konvencija).

  • UNDP - GEF Godišnje izvješće: Promicanje održivog razvoja23. lip 2015.Sedmo Godišnje izvješće UNDP-a i GEF-a uključilo je velik broj projekata kako bi se pružila detaljnija slika baze projekata koje vodi UNDP i GEF.

  • Sunčana elektrana za početak energetske tranzicije17. lip 2015.Jedna mala elektrana građena i financirana novcima lokalne zajednice je svojedobno pozitivno utjecala na razvoj društvene energije u Danskoj. Vrijeme je došlo da jedna takva i kod nas pokrene promjene i (pre)dugo očekivanu pravu energetsku tranziciju.

  • Zajedničkim djelovanjem do prevencije rizika od poplava10. lip 2015.Nakon katastrofalnih poplava koje su u svibnju prošle godine pogodile Hrvatsku, prouzročivši ljudske gubitke i ogromne materijalne štete, Program Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP) u Hrvatskoj pokrenuo je jednogodišnji projekt „Žuran odgovor na poplave u Hrvatskoj 2014“.

  • Osnovna škola Ostrog - prva energetski neovisna škola u Hrvatskoj5. lip 2015.U Osnovnoj školi Ostrog, na Svjetski dan zaštite okoliša, koji se obilježava na današnji dan, započeli su radovi na instalaciji sunčane elektrane snage 22 kW na krov škole, čime će ona postati prva energetski neovisna škola u Hrvatskoj.

  • UNDP sudjeluje u Europskim danima razvoja i Zelenom tjednu3. lip 2015.Ovaj tjedan, Program Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP) sudjelovat će u „Europskim danima razvoja“ i „Zelenom tjednu“ – događajima koji danas počinju u Bruxellesu, a fokusiraju se na angažman zemalja Europe u razvojnoj suradnji i politici zaštite okoliša.