Arhiva vijesti
  • Cjeloživotni trošak proizvoda i usluga ključan kriterij nabave UNDP-a do 2017.31. kol 2015.Iskorjenjivanje siromaštva, smanjenje socijalne isključenosti i okretanje zelenim praksama ciljevi su UNDP-a. Ostvarenje ove vizije zahtijeva učinkovit i djelotvoran način pružanja dobara i usluga – zbog čega nabava postaje strateški važna za UNDP.

  • Paklenica – čudesan hod klancima iščezlih voda31. kol 2015.Orijaški klanci Velike i Male Paklenice ne ostavljaju mjesta ravnodušju nad malenkosti čovjeka podno planine. Snaga prirode ovdje nije sustezala svoju nadmoć, ali i dobrostivost prema onima koji je poštuju. Ovdje se nalaze najviši velebitski vrhovi. Paklenica je alpinistička izazovna poslastica. Ime je dobila po smoli crnoga bora, takozvanoj paklini. Planina je autohtoni dom šumama crnoga bora podno kojih teku bistri planinski potoci, snagom vode usječeni u duboke kanjone Paklenice.

  • Natječaj za novinarski rad na temu klimatskih promjena31. kol 2015.UNDP je objavio globalni novinarski natječaj pod nazivom Voices2Paris, s ciljem podizanja javne svijesti o negativnim posljedicama klimatskih promjena s osvrtom na moguće prilike i rješenja pojedinaca, ali i zemalja u razvoju širom svijeta.

  • Razumijevanje nejednakosti u jugoistočnoj Europi: što znamo i što tek trebamo saznati28. kol 2015.Ekonomski institut, Zagreb i UNDP zajednički organiziraju konferenciju “Razumijevanje nejednakosti u jugoistočnoj Europi: što znamo i što tek trebamo saznati“ u ponedjeljak 14. rujna 2015.

  • Romi iz Kutine dobili vrijednu informatičku opremu27. kol 2015. Romska udruga „Romski put-Kalje alu Bajaš“ iz Kutine dobila je od tvrtke EPCOS Croatia vrijednu informatičku opremu koja će im pomoći u daljnjem radu, ali i obrazovanju mladih Roma. Donirana oprema sastoji se od dva stolna računala i laserskog pisača.

  • Ne znate što je crowdfunding? Saznajte sve na prvoj regionalnoj konferenciji u Zagrebu26. kol 2015.U prostorima Centra za kulturu Trešnjevka, 17. i 18. rujna 2015. održat će se Zagreb Crowdfunding Convention, jedinstveno događanje posvećeno crowdfundingu, a koje organizira Program Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP) u Hrvatskoj i društveno poduzeće Brodoto.

  • Kornati – igra kamena i mora 20. kol 2015.Kameni labirint osamdeset i devet otoka, otočića i hridi u moru – to su Kornati. Najrazvedenija otočna skupina u Sredozemlju. Pogled na kornatske otoke iz zraka, s mora... ili s otočnih vidikovaca na more jednako je dojmljiv – a oku potpuno različit.

  • Potraga Roma za boljim životom i prihvaćanjem kroz filmove18. kol 2015.Romska zajednica grada Kutine je brojna zajednica s mnogim specifičnostima nastalima uslijed različitih migracijskih tokova i naseljavanju Roma iz mnogih država i gradova. Uključivanjem filmova s romskom tematikom u Kutinske Filmske večeri jedan je od načina promicanja uključivanja i tolerancije.

  • Romi u Hrvatskoj obilježili Porajmos2. kol 2015.Međunarodni dan sjećanja na romske žrtve holokausta (Porajmosa) obilježen je 2. kolovoza komemorativnim skupom na romskom groblju Uštica, u Spomen području Jasenovac. Događaju su prisustvovali predstavnici najviših državnih institucija, veleposlanstava, vjerskih zajednica i nevladnih organizacija.

  • Vrijedna donacija terenskog vozila HGSS Stanici Krapina29. srp 2015.UNDP Hrvatska donirao je Hrvatskoj gorskoj službi spašavanja – Stanica Krapina terensko vozilo Toyota 4Runner 3.0 Turbo HGSS-u Stanica Krapina kako bi pomoga u radu njegovih hrabrih i požrtvovnih djelatnika.