Članci
  • Mladi Romi u Kutini učili o sigurnosti u prometu29. sij 2016.Rad s romskom djecom koji uključuje cijeli niz aktivnosti, važan je dio projekata socijalnog uključivanja Roma koje već niz godina provodi Program Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP) u Hrvatskoj. Zbog toga je ovaj tjedan u Pučkom domu u Kutini održano predavanje za mlade Rome o sigurnosti u prometu i radionica bajaškog jezika.

  • UNDP Hrvatska želi Vam sretnu, mirnu i uspješnu 2016. godinu!22. pro 2015.Mali veseli tim UNDP-a Hrvatska želi Vam mirnu i uspješnu 2016. godinu uz obilje sunca i dobre energije za rad na održivoj budućnosti kakvu želimo za sve !

  • Norveška najbolja zemlja za život, Hrvatska na 47. mjestu16. pro 2015.Najbolja zemlja za život je Norveška, a Hrvatska se nalazi na 47. mjestu, pokazuju najnoviji podaci o društvenom razvoju za 2015. koje je Program Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP) službeno predstavio.

  • Edukacija stručnjaka za pomoć žrtvama seksualnog nasilja u Domovinskom ratu10. pro 2015.Stručnjaci koji se u svom radu susreću sa žrtvama seksualnog nasilja počinjenog za vrijeme Domovinskog rata jučer su u KBC-u Zagreb započeli trodnevnu edukaciju u organizaciji Programa Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP) u Hrvatskoj i Ministarstva branitelja. Cilj je upoznati ih s pravnim okvirom za ostvarivanje prava, posljedicama nasilja te im dati konkretne savjete radi što boljeg pružanja psihosocijalne, zdravstvene i pravne pomoći žrtvama.

  • #KAPTalks: Utjecaj izbjegličke krize na zemlje Zapadnog Balkana i EU10. pro 2015.Utjecaj izbjegličke krize na Zapadani Balkan i Europsku uniju tema je predavanja Irene Vojáčkove-Sollorano, koordinatorice UN-a i stalne predstavnice UNDP Srbija, koje će se održati na Fakultetu političkih znanosti (Dvorana A), u ponedjeljak 14. prosinca s početkom u 16:30 sati.

  • U Hrvatskoj živi oko 1000 osoba s HIV infekcijom1. pro 2015.U Hrvatskoj trenutno živi oko 1000 osoba s HIV infekcijom, od čega je oko 250 oboljelih od AIDS-a. Od 1985. godine kada je zabilježen prvi slučaj zaraze HIV-om u Hrvatskoj do sada je ukupno dijagnosticirana 1300 osoba s HIV infekcijom, od čega je dosada umrlo 220 oboljelih, od toga 16 osoba u ovoj godini, pokazuju podaci Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo objavljeni povodom Svjetskog dana borbe protiv AIDS-a koji se svake godine obilježava 1. prosinca.

  • UN-ova specijalna izvjestiteljica pozvala sve zemlje da uspostave Femicide Watch30. stu 2015.Specijalna izvjestiteljica UN-a za nasilje nad ženama, njegove uzroke i posljedice, Dubravka Šimonović, pozvala je prošli tjedan sve zemlje da se usredotoče na prevenciju rodno uvjetovanog ubijanja žena kroz osnivanje posebnog tijela nazvanog Femicide Watch.

  • COP21: Za održivu budućnost bez ugljika30. stu 2015.Od 30. studenog do 11. prosinca, čelnici svijeta će se sastati u Parizu na 21. konferenciji stranaka Okvirne konvencije UN-a o klimatskim promjenama - COP21 kako postigli dogovor o novom sporazumu o klimatskim promjenama.Kao univerzalni sporazum koji pokriva sve zemlje, one razvijene i zemlje u razvoju, COP21 će poslužiti kao polazište za dugoročno nastojanje da se na globalnoj razini zaustavi rast temperature za 2° C.

  • Vrijeme je da zaustavimo nasilje nad ženama i djevojčicama!25. stu 2015.Nasilje nad ženama događa se na svakom kontinentu i u svakoj zemlji, i predstavlja jedno od najtežih kršenja ljudskih prava diljem svijeta. Statistike su obeshrabrujuće: svaka treća žena u svijetu doživjela je fizičko ili seksualno nasilje, i to većinom od strane partnera.

  • Svaka treća žena bit će žrtva nasilja25. stu 2015.Od 1999. godine, odlukom Ujedinjenih naroda, 25. studeni obilježava se kao Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama. To je ujedno podsjetnik kako se žene i djevojke diljem svijeta svaki dan suočavaju s nasiljem u njegovim mnogim oblicima. Današnji dan se obilježava kao dan sjećanja na ubojstvo sestara Mirabel za vrijeme diktature u Dominikanskoj Republici 1960. godine.

© 2012 Program Ujedinjenih naroda za razvoj Uključi pregled u visokom kontrastu