Članci
  • Solarni paneli za pet obitelji u Karlovačkoj županiji2. lis 2015.Riječ je o zajedničkom projektu Ministarstva zaštite okoliša i prirode, Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost te Programa UN-a za razvoj u Hrvatskoj (UNDP). Cilj projekta je osigurati električnu energiju kućanstvima u ruralnim krajevima koja su udaljena od elektroenergetske mreže. Pilot projekt ugradnje solarnih sustava krenuo je u Karlovačkoj županiji, a u planu je da se nastavi i iduće godine.

  • Zelena javna nabava donosi uštede i štiti okoliš1. lis 2015.Na okruglom stolu će se raspravljati o problemima koji stoje na putu uvođenja održive i zelene javne nabave, a kako bi se olakšali postupci s primjenom energetskih i okolišnih kriterija u dokumentaciji za nadmetanje te time potaknule promjene na tržištu i povećala konkurenost domaćih tvrtki.

  • Zdrava hrana sa Seljačke tržnice ima sve više poklonika30. ruj 2015.U subotu, 26. rujna, proslavom druge godišnjice uspješnog rada Seljačke tržnice započeo je Tjedan poljoprivrednih gospodarstava Zadarske županije. Seljačka tržnica je zajednički projekt Zadarske županije i Programa Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP) u Hrvatskoj.

  • Svjetski čelnici usvojili Ciljeve održivog razvoja25. ruj 2015.Na konferenciji Ujedinjenih naroda o održivom razvoju, održanoj 25. rujna 2015., više od 150 svjetskih čelnika usvojilo je novu Agendu 2030 za održivi razvoj, uključujući i Ciljeve održivog razvoja. Program Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP) će podržati vlade diljem svijeta u ostvarivanju nove agende i njenom unapređenju sljedećih 15 godina.

  • Financiranje borbe protiv HIV/AIDS-a – iskustva iz Hrvatske23. ruj 2015.Izvješće „owards Domestic Financing of National HIV responses“ donosi iskustva Hrvatske iz provedbe projekta Globalnog Fonda za borbu protiv AIDS-a, tuberkuloze i malarije (GF) i prijelazu na domaće izvore financiranja nacionalnog odgovora na HIV nakon financiranja GF projekta u period od 2003. do 2006.

  • Budućnost financiranja projekata leži u crowdfundingu21. ruj 2015.Zagreb Crowdfunding Convention, dvodnevno događanje posvećeno grupnom financiranju, održano 17. i 18. rujna privuklo je u Centar za kulturu Trešnjevka više od 200 sudionika koji su imali priliku naučiti kako voditi uspješne crowdfunding kampanje. Događaj su organizirali društveno poduzeće Brodoto i Program Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP) u Hrvatskoj.

  • Kopački rit – poplava života21. ruj 2015.Kopački rit najvredniji je posebni zoološki rezervat u Hrvatskoj. Najveće je rastilište i mrijestilište slatkovodne ribe u Podunavlju. Jedna od najvećih fluvijalno-močvarnih nizina u Europi. Dom za više od 2300 bioloških vrsta. Svake godine u Kopačkom se ritu gnijezdi oko 140 vrsta ptica. Ovo je mjesto na kojemu je moćni Dunav podijelio svoju snagu s jezerima, barama, gredama i ritovima. Park prirode Kopački rit smješten je u istočnoj Hrvatskoj, u Baranji; Osječko-baranjska županija.

  • Prepoznavanje nejednakosti u jugoistočnoj Europi ključno je za njeno rješavanje14. ruj 2015.Mnoštvo podataka i dokaza upućuje da je nejednakost dohotka i bogatstva veća danas nego ikada prije. Prema posljednjim procjenama, 85 najbogatijih ljudi na svijetu ima imovinu kakvom raspolaže 3.5 milijardi stanovnika!

  • Održivi razvoj Jadrtovca i Morinja donio bi korist cijelom šibenskom kraju11. ruj 2015.Kako bi u budućnosti mogao izgledati Morinjski zaljev i obližnje naselje Jadrtovac pored Šibenika razgovarali su danas predstavnici Grada Šibenika i Programa Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP) u Hrvatskoj koji su zajednički radili na izradi plana razvoja ovog područja.

  • Prepreke i mogućnosti za obrazovanje Roma u Sisačko-moslavačkoj županiji4. ruj 2015.Povodom nove školske godine, mobilni tim koji djeluje u okviru UNDP-ovog projekta Zajedno za bolje – socijalno uključivanje Roma u Hrvatskoj, posjetio je 2. rujna 2015. romsko naslje Capraške poljane u Sisačko-moslavačkoj županiji.