Članci
  • Obiteljski izlet u Park prirode Lonjsko polje: Mora li baš tako (ne) biti?23. lip 2015.A park prirode Lonjsko polje najveće je zaštićeno močvarno područje ne samo u Republici Hrvatskoj, već i u cijelom (velikom) dunavskom porječju. Uvršteno je i u tzv. Ramsar područja koja štite vlažna staništa, sukladno Konvenciji o močvarama od međunarodne važnosti, naročito kao staništa ptica močvarica (Ramsarska konvencija).

  • UNDP - GEF Godišnje izvješće: Promicanje održivog razvoja23. lip 2015.Sedmo Godišnje izvješće UNDP-a i GEF-a uključilo je velik broj projekata kako bi se pružila detaljnija slika baze projekata koje vodi UNDP i GEF.

  • Sunčana elektrana za početak energetske tranzicije17. lip 2015.Jedna mala elektrana građena i financirana novcima lokalne zajednice je svojedobno pozitivno utjecala na razvoj društvene energije u Danskoj. Vrijeme je došlo da jedna takva i kod nas pokrene promjene i (pre)dugo očekivanu pravu energetsku tranziciju.

  • Zajedničkim djelovanjem do prevencije rizika od poplava10. lip 2015.Nakon katastrofalnih poplava koje su u svibnju prošle godine pogodile Hrvatsku, prouzročivši ljudske gubitke i ogromne materijalne štete, Program Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP) u Hrvatskoj pokrenuo je jednogodišnji projekt „Žuran odgovor na poplave u Hrvatskoj 2014“.

  • Osnovna škola Ostrog - prva energetski neovisna škola u Hrvatskoj5. lip 2015.U Osnovnoj školi Ostrog, na Svjetski dan zaštite okoliša, koji se obilježava na današnji dan, započeli su radovi na instalaciji sunčane elektrane snage 22 kW na krov škole, čime će ona postati prva energetski neovisna škola u Hrvatskoj.

  • UNDP sudjeluje u Europskim danima razvoja i Zelenom tjednu3. lip 2015.Ovaj tjedan, Program Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP) sudjelovat će u „Europskim danima razvoja“ i „Zelenom tjednu“ – događajima koji danas počinju u Bruxellesu, a fokusiraju se na angažman zemalja Europe u razvojnoj suradnji i politici zaštite okoliša.

  • Jačanje sudjelovanja zemalja Zapadnog Balkana u mirovnim operacijama UN-a3. lip 2015.Regionalni okrugli stol na temu jačanja sudjelovanja zemalja Zapadnog Balkana u mirovnim operacijama UN-a, organizirao je Ured stalnog predstavnika Ujedinjenih naroda u BiH, u suradnji s Ministarstvom obrane, Ministarstvom vanjskih poslova i Ministarstvom sigurnosti BiH, a kao nastavak okruglog stola pod nazivom „Biti članom mirovnih misija UN-a“, održanog u Beogradu, u listopadu 2014. godine u suorganizaciji SEESAC-a.

  • Zelena javna nabava kao potpora tranziciji na niskougljično gospodarstvo2. lip 2015.Provedbena tijela prepoznaju zelenu javnu nabavu kao instrument zaštite okoliša i alat za smanjenje financijskih sredstava jer u konačnici energetski učinkovit proizvod troši manje energije što se kroz cjeloživotni ciklus korištenja porizvoda reflektira i na konačnu cijenu, odnosno uštedu.

  • Odabrano 13 projekata koji su krenuli s besplatnom edukacijom o crowdfundingu1. lip 2015.Od više od stotinu projekata koji su se prijavili za sudjelovanje u Crowdfunding Academy, odabrano je njih 13 koji su u subotu, 30. svibnja krenuli s prvom besplatnom edukacijom o grupnom financiranju.

  • SEESAC na konferenciji „Budućnost razvojne pomoći u Europi“15. svi 2015.U organizaciji Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske, 15. svibnja u Dubrovniku, održana je konferencija Budućnost razvojne pomoći u Europi.