Članci
  • „Napkon!“ – zadovoljan uzdah na ulazu u Park prirode Biokovo24. svi 2016.Nakon tri i pol desetljeća, na ulaznu je rampu Parka prirode Biokovo dovedena električna energija. Zasvijetlila je i ekološka rasvjeta. Zadovoljstvo takvom promjenom i prisjećanje na situaciju bez struje, sažima jedna riječ: “Napokon!”. Uz nju je pripadajući i zadovoljni uzdah olakšanja za djelatnike Parka prirode.

  • Ima li Hrvatska sinergijski socijalni sustav?13. svi 2016.Po prvi puta u Hrvatskoj imamo uvid u to koliko su i u kojoj mjeri socijalni programi i naknade na lokalnoj i regionalnoj razini komplementarni sustavu socijalnih naknada na nacionalnoj razini, odnosno postoje li preklapanja.

  • Živite na području Koprivničko-križevačke županije i želite smanjiti račune za električnu energiju i vodu?29. tra 2016.Sva zainteresirana kućanstva za besplatno energetsko savjetovanja sa područja Koprivničko-križevačke županije još uvijek se mogu prijaviti na broj telefona 048/628-942 ili putem obrasca na web stranici www.energetski-savjetnici.net.

  • Što možemo učiniti da Hrvatska ne ostane zemlja sa samo 1000 solarnih krovova?25. tra 2016.Prva hrvatska energetski neovisna škola Ostrog u Kaštel Lukšiću bila je proteklog vikenda domaćin radionici i okruglom stolu pod nazivom „Zelena energija u vlasništvu građana, energetskih zadruga i lokalne zajednice“.

  • Okrugli stol i radionica: Zelena energija u vlasništvu građana, energetskih zadruga i lokalne zajednice19. tra 2016.Događaj će okupiti predstavnike vlasti, energetskih zadruga, etične banke u osnivanju i organizacija koje se bave zelenim i održivim temama s ciljem predstavljanja mogućnosti rješenja za aktivno uključivanje građana i zadruga u energetsku tranziciju.

  • Poziv na komentare i proširenu javnu raspravu: Akcijski planovi za uključivanje Roma u četiri županije18. tra 2016.Posjetite web stranicu: www.atlas-romskihnaselja.hr na kojoj su dostupni nacrti Akcijskih planova za socijalno uključivanje pripadnika romske nacionalne manjine za područje četiri županije: Koprivničko-križevačku, Osječko-baranjsku, Primorsko-goransku i Brodsko-posavsku. Navedeni nacrti su predstavljeni na konzultativnim sastancima te ovim putem proširujemo javnu raspravu.

  • Kada će romskim ženama biti dozvoljeno da ostvare svoje snove?13. tra 2016.Darija je Romkinja u tridesetim godinama iz Srbije. Kao i većina od milijun Roma u regiji, i ona živi u predgrađu velikoga grada i kao devet od deset Roma bori se sa siromaštvom. Darijina situacija oslikava mnoge međusobno povezane dimenzije socijalne isključenosti s kojima se nosi većina Romkinja. Istraživanja pokazuju da tri od četiri Romkinje nemaju prihoda. Čak i kada bi našla posao, Darija bi mogla zaraditi samo pola plaće koju zarađuju žene koje nisu Romkinje.

  • UNDP u 50-oj24. velj 2016.„Ciljeve održivog razvoja možemo postići samo širokom koalicijom lidera svjetskih vlada, civilnog društva, multilateralnih organizacija i privatnog sektora.“ rekla je Helen Clark, administratorica UNDP-a uoči ministarskog sastanka koji će se održati danas u sjedištu UN-a u New Yorku na kojem će se sastati 80-ak ministara iz cijelog svijeta kako bi obilježili pedesetu godišnjicu rada UNDP-a debatom o budućnosti globalnog razvoja.

  • Milijarda ustaje protiv nasilja nad ženama i djevojčicama12. velj 2016.Budite jedan i jedna od Milijarde koja ustaje protiv nasilja nad najugroženijim skupinama žena i djevojčica – Romkinjama, ženama s invaliditetom, nezaposlenim ženama, izbjeglicama. Kampanjom „Milijarda ustaje – Hrvatska“ dio smo globalne „One Billion Rising“ kampanje i želimo upozoriti na kontinuirano kršenje ženskih prava - radnih, reproduktivnih, etničkih, manjinskih, seksualnih. Pridružite nam se u nedjelju na Cvjetnom trgu, 14.02. u 11 sati!

  • Mladi Romi u Kutini učili o sigurnosti u prometu29. sij 2016.Rad s romskom djecom koji uključuje cijeli niz aktivnosti, važan je dio projekata socijalnog uključivanja Roma koje već niz godina provodi Program Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP) u Hrvatskoj. Zbog toga je ovaj tjedan u Pučkom domu u Kutini održano predavanje za mlade Rome o sigurnosti u prometu i radionica bajaškog jezika.

© 2012 Program Ujedinjenih naroda za razvoj Uključi pregled u visokom kontrastu