Članci
  • Milijarda ustaje protiv nasilja nad ženama i djevojčicama12. velj 2016.Budite jedan i jedna od Milijarde koja ustaje protiv nasilja nad najugroženijim skupinama žena i djevojčica – Romkinjama, ženama s invaliditetom, nezaposlenim ženama, izbjeglicama. Kampanjom „Milijarda ustaje – Hrvatska“ dio smo globalne „One Billion Rising“ kampanje i želimo upozoriti na kontinuirano kršenje ženskih prava - radnih, reproduktivnih, etničkih, manjinskih, seksualnih. Pridružite nam se u nedjelju na Cvjetnom trgu, 14.02. u 11 sati!

  • Mladi Romi u Kutini učili o sigurnosti u prometu29. sij 2016.Rad s romskom djecom koji uključuje cijeli niz aktivnosti, važan je dio projekata socijalnog uključivanja Roma koje već niz godina provodi Program Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP) u Hrvatskoj. Zbog toga je ovaj tjedan u Pučkom domu u Kutini održano predavanje za mlade Rome o sigurnosti u prometu i radionica bajaškog jezika.

  • UNDP Hrvatska želi Vam sretnu, mirnu i uspješnu 2016. godinu!22. pro 2015.Mali veseli tim UNDP-a Hrvatska želi Vam mirnu i uspješnu 2016. godinu uz obilje sunca i dobre energije za rad na održivoj budućnosti kakvu želimo za sve !

  • Norveška najbolja zemlja za život, Hrvatska na 47. mjestu16. pro 2015.Najbolja zemlja za život je Norveška, a Hrvatska se nalazi na 47. mjestu, pokazuju najnoviji podaci o društvenom razvoju za 2015. koje je Program Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP) službeno predstavio.

  • #KAPTalks: Utjecaj izbjegličke krize na zemlje Zapadnog Balkana i EU10. pro 2015.Utjecaj izbjegličke krize na Zapadani Balkan i Europsku uniju tema je predavanja Irene Vojáčkove-Sollorano, koordinatorice UN-a i stalne predstavnice UNDP Srbija, koje će se održati na Fakultetu političkih znanosti (Dvorana A), u ponedjeljak 14. prosinca s početkom u 16:30 sati.

  • Edukacija stručnjaka za pomoć žrtvama seksualnog nasilja u Domovinskom ratu10. pro 2015.Stručnjaci koji se u svom radu susreću sa žrtvama seksualnog nasilja počinjenog za vrijeme Domovinskog rata jučer su u KBC-u Zagreb započeli trodnevnu edukaciju u organizaciji Programa Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP) u Hrvatskoj i Ministarstva branitelja. Cilj je upoznati ih s pravnim okvirom za ostvarivanje prava, posljedicama nasilja te im dati konkretne savjete radi što boljeg pružanja psihosocijalne, zdravstvene i pravne pomoći žrtvama.

  • U Hrvatskoj živi oko 1000 osoba s HIV infekcijom1. pro 2015.U Hrvatskoj trenutno živi oko 1000 osoba s HIV infekcijom, od čega je oko 250 oboljelih od AIDS-a. Od 1985. godine kada je zabilježen prvi slučaj zaraze HIV-om u Hrvatskoj do sada je ukupno dijagnosticirana 1300 osoba s HIV infekcijom, od čega je dosada umrlo 220 oboljelih, od toga 16 osoba u ovoj godini, pokazuju podaci Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo objavljeni povodom Svjetskog dana borbe protiv AIDS-a koji se svake godine obilježava 1. prosinca.

  • COP21: Za održivu budućnost bez ugljika30. stu 2015.Od 30. studenog do 11. prosinca, čelnici svijeta će se sastati u Parizu na 21. konferenciji stranaka Okvirne konvencije UN-a o klimatskim promjenama - COP21 kako postigli dogovor o novom sporazumu o klimatskim promjenama.Kao univerzalni sporazum koji pokriva sve zemlje, one razvijene i zemlje u razvoju, COP21 će poslužiti kao polazište za dugoročno nastojanje da se na globalnoj razini zaustavi rast temperature za 2° C.

  • UN-ova specijalna izvjestiteljica pozvala sve zemlje da uspostave Femicide Watch30. stu 2015.Specijalna izvjestiteljica UN-a za nasilje nad ženama, njegove uzroke i posljedice, Dubravka Šimonović, pozvala je prošli tjedan sve zemlje da se usredotoče na prevenciju rodno uvjetovanog ubijanja žena kroz osnivanje posebnog tijela nazvanog Femicide Watch.

  • Vrijeme je da zaustavimo nasilje nad ženama i djevojčicama!25. stu 2015.Nasilje nad ženama događa se na svakom kontinentu i u svakoj zemlji, i predstavlja jedno od najtežih kršenja ljudskih prava diljem svijeta. Statistike su obeshrabrujuće: svaka treća žena u svijetu doživjela je fizičko ili seksualno nasilje, i to većinom od strane partnera.

© 2012 Program Ujedinjenih naroda za razvoj Uključi pregled u visokom kontrastu