Koncert podrške za sunčanu elektranu na školi u Kaštelima

2014.01.13

FOTO: INIA HERENČIĆ/UNDP

Grupa TBF nastupit će 17. siječnja na koncertu u Kaštel Starom     

ZAGREB, 13. siječnja 2014. – U sklopu kampanje za izgradnju sunčane elektrane za osnovnu školu Ostrog u Kaštel Lukšiću, Energetska zadruga Kaštela i Program Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP) organiziraju „Sunčani koncert“ koji će se održati u petak, 17. siječnja u Gradskoj dvorani u Kaštel Starom s početkom u 20 sati. Na koncertu će nastupiti poznata splitska grupa The Beat Fleet (TBF) te grupe Justin's Johnson, Mjesni odbor, Ultimatum i Rokolomotiva. Cijena ulaznica iznosit će 30 kuna, a moći će se kupiti na ulazu prije počekta koncerta.

Prihodi od koncerta iskoristit će se za realizaciju projekta kojeg provodi UNDP s lokalnim partnerima za izgradnju sunčane elektrane na krovu Osnovne škole Ostrog. Korištenjem električne energije dobivene na ovaj način škola će postati energetski neovisna, a od dodatni prihodi moći će se koristiti za instalaciju energetski učinkovite rasvjete te financiranje obrazovnih projekata. "Crowdfunding" kampanja s ciljem prikupljanja 10.000 USD potrebnih za projekt traje na Indiegogo platformi od početka prosinca, a do sada je prikupljeno 4.000 USD. 

Lokalna zajednica zajedno s Gradom Kaštela pokazala se kao snažna potpora ovoj kampanji. Kao sponzori koncerta odazvale su se tvrtke Ribola d.o.o., Mediteran produkcija, Clissa d.o.o., Media plakat, Nautic Radio Kaštela, Portal Grada Kaštela, Bepo Sound i Plesni klub K7. Podrška lokalne zajednice i njena angažiranost presudni su za realizaciju projekta čiji su ciljevi edukacija učenika o obnovljivoj energiji i zaštiti okoliša te poticanje lokalne zajednice na zajedničko stvaranje održive budućnosti. 

UNDP je za svaki svaki dolar prikupljen putem crowdfunding kampanje odlučio doprinijeti s još 1,50 američka dolara vlastitih sredstava, što znači da će za svaki dolar prikupljen putem Indiegogoa škola Ostrog dobiti 2.50 američka dolara.