Marta, Gattuso i Vieri igrat će na Utakmici protiv siromaštva

2014.01.28

Brazilska nogometašica Marta Vieira da Silva po drugi put će sudjelovati u utakmici – Prihodi su namijenjeni naporima za obnovu Filipina 

Ženeva – Švicarska, 28. siječnja 2014.
– Marta Vieira da Silva, Genara Gattuso, Christian Vieri i Philip Cocu su među igračima koji su nedavno potvrdili da će se pridružiti Ronaldu i Zinédine Zidaneu na godišnjoj, jedanaestoj po redu Utakmici protiv siromaštva. Prihodi od utakmice namijenjeni su naporima za oporavak Filipina pogođenih tajfunom Haiyan, jednom od najrazornijih oluja zabilježenih u povijesti. 

UNDP-ova ambsadorica dobre volje Marta Vieira da Silva iz Brazila po drugi put će sudjelovati u utakmici. Ronaldo i Zidane su je i 2007. pozvali da se pridruži sedmoj Utakmici protiv siromaštva u Fezu, Maroko, gdje je postala prva žena u povijesti nogometa koja je igrala u međunarodnoj utakmici zajedno s muškarcima. 

„Počašćena sam što mogu ponovno sudjelovati u ovoj važnoj utakmici te što imam priliku pridružiti se igračima, trenerima, sucima, tehničkom osoblju i javnosti u mobiliziranju za Filipine“, rekla je Marta koja je nedavno snimila video u kojem apelira za pomoć žrtvama tajfuna Haiyan. Marta je osvojila FIFA-inu nagradu za igrača godine pet puta zaredom te je bila jedna od troje finalista za FIFA-inu nagradu Zlatna lopta 2013. 

Na listi igrača koji su do sada potvrdili sudjelovanje u timu Ronaldo, Zidane & prijatelji nalaze se: Ronald de Boer and Phillip Cocu (Nizozemska), Steve McManaman (Engleska), Robert Pires, Makélélé and Youri Djorkaeff (Francuska), Jens Lehmann (Njemačka), Gaizka Mendieta , Fernando Hierro and Michel Salgado (Španjolska), Paulo Sousa and Deco (Portugal), Marta, Elber, Juliano Belletti, Roberto Carlos (Brazil), Pavel Nedvěd (Češka), Gianluca Zambrotta, Gennaro Gattuso, ChristianVieri (Italija), Hakan Sukur (Turska) and Freddie Ljunberg (Švedska). 

Bivši i sadašnji igrači BSC Young Boys kluba činit će tim Young Boys & prijatelji. Momčad će voditi bivši švicarski međunarodni igrači Stéphane Chapuisat i Hakan Yakin. Očekuje se da će svoje sudjelovanje u narednim danima potvrditi još nekoliko poznatih igrača. Talijan Pierluigi Collina sudit će na utakmici. 

Jedanaesta Utakmica protiv siromaštva u Bernu počet će u 20:00 po lokalnom vremenu 4. ožujka 2014. Cijene karata iznose od 20 do 60 švicarskih franaka, a dostupne su na stranici www.stadedesuisse.ch/tickets ili www.ticketcorner.ch.