Parkovi Hrvatske – praktičan vodič za sve posjetitelje i zaljubljenike u prirodu

2015.10.20


Brošura Parkovi Hrvatske, praktičan je vodič kroz zaštićena područja Hrvatske - osam nacionalnih parkova i jedanaest parkova prirode. Svaki je jedinstven po svojim prirodnim ljepotama i značajkama, ali i jednako vrijedan, o čemu govori i procjena od 2,7 milijuna posjetitelja koliko ih parkovi godišnje privuku.

Brošura Parkovi Hrvatske upoznat će sve čitatelje s prirodnim bogatstvima parkova, njihovim posebnostima i atrakcijama o kojima se brinu djelatnici javnih ustanova koje njima upravljaju. Zaštitom parkova stvaramo mogućnosti za lokalne zajednice kroz održivi razvoj temeljen na zelenom turizmu, održivoj poljoprivredi i održivim uslugama.

Preduvjet takvog razvoja su ulaganja u nacionalne parkove i parkove prirode, a sve kako bismo podignuli njihov razvojni potencijal i povećali broj posjetitelja bez ugrožavanja njihovih temeljnih vrijednosti i ljepota.

Za sve one koji se ne mogu odlučiti koji park prvo posjetiti, brošura Parkovi Hrvatske bit će zanimljivo štivo koje na jednom mjestu nudi pregršt informacija o svakom pojedinom parku, a može se preuzeti sa sljedećeg linka.